EK: Van der Poel geeft op, goud voor Forster

Waar een gouden medaille misschien wel gedroomd en gehoopt was bij in ieder geval zijn fans, is het EK Mountainbike uitgelopen op een teleurstelling voor Mathieu van der Poel. De Nederlandse alleskunner gaf dinsdag in Glasgow nog voor halfweg koers op. De titel was voor de Zwitser Lars Forster, op de 25e plaats werd Michiel van der Heijden de enige landgenoot aan de streep.

Van der Poel reed aanvankelijk nog in de tweede groep, maar hij kon het tempo dat door liefst vijf Zwitsers werd gedicteerd niet volgen. Waar andere concurrenten de stap richting de kop nog konden maken, zakte de worstelende Van der Poel er juist verder doorheen. Niet lang nadat hij buiten de top tien viel, liet hij het lopen en gaf hij de pijp aan maarten.

Strijd om het goud
Vanaf minuut één toonden de Zwitsers een aan Sky grenzende dominantie, en dat terwijl Nino Schurter niet eens meedeed (hij focust zich op de wereldbeker in Canada van dit weekend). Ze hielden hun treintje met vijf coureurs echter niet vol en na vele positiewisselingen kwamen Braidot en Forster alleen op kop te liggen, Stephane Tempier, Marco Aurelio Fontana en Reto Indergand kregen dat gat met zijn drieën niet meer dicht. Forster reed vervolgens in de slotfase bij Braidot weg, de Spanjaard David Valero reed een ijzersterk slot en pakte het brons.

Volledige uitslag EK Mountainbike 2018 Glasgow

Related posts

Parcours NK, inclusief rockgarden, is al uitgepijld

by Juul van Loon
6 jaar ago

Tauber beste Nederlandse in slijtageslag bij beloftevrouwen

by Juul van Loon
8 jaar ago

Ongekende luxe: Tauber én Terpstra in top tien laatste wereldbeker

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten