EK: knap brons voor Vader, Nordemann en Von Berswordt in top tien

Een mooie medaille voor Nederland op het EK voor beloftes in Graz. Milan Vader pakte daar knap brons. Bijna hadden ‘we’ zelfs twee medailles, maar David Nordemann reed in kansrijke positie en in het zicht van de haven lek. Bij de vrouwen reed Sophie von Berswordt naar de achtste plek. De drie coureurs voldeden daarmee aan de eis voor plaatsing voor het WK.

Goede gevoel
“Dit was toch wel de uitschieter waar ik dit seizoen op zat te wachten, zeker omdat ik baalde van het NK van vorige week’’, verklaarde Vader, die de hele week niet echt lekker getraind had door het warme weer. Eenmaal aangekomen in Oostenrijk kwam het goede gevoel weer terug bij de 22-jarige renner van het Habitat Mountainbiketeam.

Vader ging behoudender van start dan in de voorgaande wedstrijden en dat pakte goed uit. De Middelburger hield de ronde van de voorhoede in de gaten en in de tweede ronde schoof hij door naar voren. Halverwege de wedstrijd bleef Vader over met twee metgezellen voor de strijd om de laatste twee podiumplekken. Vader had zelfs nog even zicht op zilver. “De laatste ronde was ik behoorlijk op en die Colombo kon ik toen niet meer bijhouden’’, zei hij.

Teleurgesteld
Nordemann was vanzelfsprekend erg teleurgesteld. “Ik was zo dichtbij het podium”, baalde de 21-jarige renner van CST-Sandd, die dankzij een sterke slotronde toch nog een knappe klassering pakte. In dezelfde race werd Marc Bouwmeester 33e.

Eerste keer
Von Berswordt was in haar nopjes met haar prestatie. “Dit was pas de eerste keer dat ik in het oranje reed en het was heel gaaf om daarin te mogen starten. Zeker als je dan een goede wedstrijd rijdt. Ik ben heel blij met wat ik vandaag heb laten zien.”

Na de Nederlandse titel bij de beloftes, was er nu dus een mooie achtste plek op de EK in dezelfde leeftijdscategorie. “Dat is een mooie bevestiging van de goede vorm die ik op het moment heb”, aldus Sophie. “Met het oog op de toekomst valt er natuurlijk zeker nog wat te verbeteren, maar dit is waar ik op dit moment sta. Ik heb alles eruitgehaald wat erin zat en ik denk dat ik heel tevreden mag zijn met de wedstrijd die ik hier gereden heb.”

Junioren
Bij de junioren kon Mick van Dijke door een blessure op het laatste moment toch niet starten. Zijn broer Tim finishte op de 26e plek. Bij de junior-vrouwen werd Larissa Hartog 26e.

Related posts

Schade valt mee bij Van der Poel, wel even de weg op

by Juul van Loon
6 jaar ago

Heijs en Brouwer winnen finale Havelte-Steenwijk

by Juul van Loon
8 jaar ago

Jonge Bikker (15) verrassend de sterkste in Nieuw-Lekkerland

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten