NK Elite: bijzondere titels voor Van der Poel en Terpstra

22-07-2018: Mountainbike: NK Mounainbike: Apeldoorn Anne Terpstra, Nederlands Kampioen MTB

Voor de ene was het de eerste, voor de andere de vijfde keer. Maar de nationale mountainbiketitels van Mathieu van der Poel en Anne Terpstra waren extra bijzonder. Van der Poel voltooide na het NK Veldrijden en het NK op de weg een unieke trilogie, Terpstra won in haar woonplaats.

Van der Poel
“Ik kon eigenlijk alleen maar verliezen”, blikte Van der Poel terug.  “Maar gelukkig werd het een zege voor mij. Het is speciaal om drie titels te winnen in één jaar. In het veldrijden begin ik er al aan te wennen. Mijn titel op de weg was heel bijzonder – ook omdat het dicht bij huis in Hoogerheide was – maar dit is ook een speciale titel. Het is mijn eerste MTB-trui, dat heeft altijd iets moois. Als het aan mij ligt, blijf ik de drie disciplines de komende jaren met elkaar combineren. Ze hebben allen hun charme.”

Achter Van der Poel eindigde ‘marathonman’ Hans Becking knap als tweede, voor uittredend kampioen Michiel van der Heijden. Milan Vader finishte als vierde, Erik Groen als vijfde. Van het kleine startveld haalde slechts twaalf coureurs (!) de finish, daartegenover stond een grote publieke belangstelling in Apeldoorn.

Foto: Sportfoto.nl/KNWU

Terpstra
Bij de vrouwen was favoriete Anne Tauber de grote afwezige, zij had teveel last van een gebroken pink. “Jammer dat zij zich moest afmelden”, zei Terpstra. “Zelf kampte ik in het begin van het jaar met een vervelende enkelblessure. We hadden zeker meer strijd gehad. Maar zo was het niet. Ik kon de wedstrijd gecontroleerd rijden. Ik wilde me niet te vroeg in de wedstrijd teveel forceren, want de omstandigheden waren – ook door de warmte – pittig. Het is voor mij heel speciaal om hier te winnen in Apeldoorn.”

Olympische wegkampioene Anna van der Breggen pakte het zilver, Annemarie Worst het brons. Plek vier was voor Denise Betsema, Lotte Koopmans vijfde.

Related posts

Becking doet goed gevoel op in Windhaag

by Juul van Loon
8 jaar ago

Knappe zege Tauber in UCI.C1-race in Wales

by Juul van Loon
8 jaar ago

Van de Vrede geeft in Houffa glans aan matig voorseizoen

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten