Co-commentator De Maar: Ziggo heeft grote plannen met MTB

Ziggo heeft duidelijke plannen met mountainbiken op televisie. De zender maakte donderdag bekend dit weekeinde te starten met het live-uitzenden van de World Cup op het (betaalde) themakanaal Sport Extra 2. Volgende week wordt de wereldbeker in Vallnord al live uitgezonden op het hoofdkanaal.

Dat meldt van Marc de Maar. De voormalig wielerprof en huidig marathonbiker wordt co-commentator tijdens de uitzendingen. ,,Het is allemaal pas net rond via Redbull”, laat hij weten. ,,Ziggo wil in de toekomst meer aandacht gaan besteden aan het mountainbiken, misschien zelfs met verslaggevers op locatie. Ze beginnen echter low-profile en willen zich van daaruit verder gaan ontwikkelen.”

Ziggo zendt deze dagen al samenvattingen van vorige races uit. Hoe en op welk kanaal het mountainbiken in de toekomst in beeld wordt gebracht, is afhankelijk van de programmering. Vanzelfsprekend gaat de Formule 1 daarbij voor.  ,,Er wordt nog goed gekeken naar wat mogelijk is”, stelt De Maar.

De Maar zal het commentaar gaan voorzien samen Jan Hermsen en Martijn Berkhout, die hij onder meer kent van de tijd dat hij wel eens bij Eurosport verslag deed van wielerwedstrijden.  Het lukt hem net om op tijd te terug te zijn van de Dolomiti Superbike, de marathon in Italië waar hij zaterdag aan de start staat. ,,Ik heb me maar meteen ingeschreven voor het NK-crosscountry”, zegt De Maar, die zelf vooral marathon-ervaring heeft op de MTB. ,,Dan weet ik weer even hoe het voelt, zo’n race. Maar ik weet er natuurlijk genoeg over te vertellen, en ben me er de laatste dagen flink in aan het verdiepen.”

Related posts

Benelux Cup: Pearl Izumi hoofdsponsor

by Juul van Loon
9 jaar ago

Boelen blij met eerste officiële Nederlandse titel Streetrace

by Juul van Loon
8 jaar ago

’25 euro-bijschrijvers’ Nieuwkuijk krijgen geld terug

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten