Tauber op eerste startrij Nove Mesto na zevende plek in short-race

Annika Langvad start zondag op ‘pole-position’ in de wereldbeker in Nove Mesto. De Deense won vrijdagavond de shortrace, net als vorige week in Albstadt. Anne Tauber finishte na een razendsnelle race als zevende en staat daardoor op de eerste rij. Anne Terpstra kwam binnen op een plek net buiten de top twintig.

Terpstra duwde haar neus in de beginfase even tegen het venster en hield lang stand aan de staart van het grote peloton, maar Tauber bleef constant in de eerste gelederen in de chaotische wedstrijd.  Onder meer door de inspanningen van de Duitse Elisabeth Brandau – die nota bene terugkeerde na een valpartij – werd de grote groep die over het 1,2km lange parcours raasde steeds kleiner. Langvad hield zich koest en bewaarde al haar energie voor een indrukwekkende aanval op de enige beklimming. Pauline Ferrand-Prevot kon nog een beetje volgen (tweede), Jolanda Neff kwam als derde binnen. Tauber volgde op korte afstand van haar.

Tijdens de shortrace deed Maja Wloszczowska niet mee vanwege ziekte, Yana Belomoina (CST-Sandd) sloeg over omdat de wedstrijd niet in haar voorbereiding op zondag past.

Related posts

Shortrace Val di Sole: Van der Poel eerste, Tauber tweede

by Juul van Loon
5 jaar ago

Hartog verhuist van Merida-Bassa naar MijnBad-Liv/Giant

by Juul van Loon
5 jaar ago

Beemer geeft vier minuten toe op Sagan

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten