Van der Poel: ‘Ik wil dit seizoen een wereldbeker winnen’

Het is eigenlijk ook geen verrassing. Mathieu van der Poel staat de komende weken in de wereldbekers van Albstadt en Nove Mesto met maar een doel aan de start: de overwinning.

“Het doel is om dit jaar een World Cup te winnen”, zegt hij tegen Sporza.be. “Met een superdag moet dat lukken. Sowieso ga ik voor een plek bij de beste vijf, in de wereldbekers betekent dat podium.”

Van der Poel werd eerder in het seizoen al vierde in Zuid-Afrika. Daarna laste hij een korte rustperiode in. “Ik had maar 2 in plaats van mijn gebruikelijke 4 weken gerust”, laat hij weten. “Maar sowieso ben ik niet iemand die op het strand gaat liggen. Ik blijf sportief bezig. Mijn basis was wel wat weg. Ik zou geduldig weer moeten opbouwen, maar dat is mijn sterkste punt niet. Ik wil graag zo snel mogelijk weer op niveau zijn.”

Omdat in World Cups de startopstelling grotendeels wordt bepaald door de nieuwe shortraces (op vrijdag), zijn UCI-punten minder belangrijker voor de Nederlander. Hij reed na zijn rustperiode alleen afgelopen weekeinde La Rioja Bike Race, waar hij alledrie de etappes won.

“Ik ben heel tevreden over mijn vorm op dit moment”, meldt hij onze Belgische collega’s. “Het gevoel is goed. Die overwinningen in Spanje mag je niet als een ijkpunt bekijken voor de Wereldbeker, maar het is ook niet zo dat er geen concurrentie was.”

Related posts

Geen wereldbeker Albstadt voor Rudi van Houts

by Juul van Loon
8 jaar ago

Eerste 3-Nations Cup: Von Berswordt en Nordemann beste Nederlanders

by Juul van Loon
6 jaar ago

Becking geklopt door Pauwels, zege Von Berswordt

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten