Van der Poel verkiest La Rioja boven BEMC

Vorig jaar verlekkerde hij de mountainbikefans van de lage landen met een prachtige eindzege, maar dit jaar staat Mathieu van der Poel toch niet aan de start van de BEMC (UCI.S1). De veelzijdige coureur van Corendon-Circus laat de driedaagse in Houffalize schieten ten faveure van La Rioja Bike Race (UCI.S2) in Logrono.

De keuze voor La Rioja heeft waarschijnlijk verschillende reden. Voor de wereldranglijst – in België zijn twee keer zoveel punten te verdienen als in Spanje – hoeft Van der Poel het niet te doen: bij wereldbekerwedstrijden is de short race erg bepalend geworden voor de startopstelling én daarnaast heeft de Nederlander met een vierde plek in Zuid-Afrika al een goed resultaat op zak.  Van der Poel werkt daarnaast op dit moment een trainingsstage af in Spanje.

Ook Tiago Ferreira (vorig jaar derde) en Hans Becking (winnaar van de laatste etappe) laten de BEMC aan zich voorbijgaan. Robbert de Nijs is daarmee de kopman van een mooie Nederlandse formatie die aan de start van de populaire wedstrijd staan. Aan de race (die vrijdag begint) doen daarnaast onder meer Jasper Ockeloen, Gerben Mos, Roel Verhoeven, Thom Bonder, Bart Classens, Erik Groen, Bas Peters, Tim Smeenge en Roel van der Stegen mee. Van de 94 coureurs in de UCI-elite categorie komen er liefst 24 uit Nederland. Bij de elite-vrouwen zijn Laura van Regenmortel en Senna Feron de enige landgenotes.

Related posts

Watersley Sittard: met Development Team via UCI.C1 naar EK 2020?

by Juul van Loon
7 jaar ago

Van Eck keert terug in stijl: tweede plek in wereldbeker

by Juul van Loon
5 jaar ago

MTB Awards powered by Schwalbe: stem op de beste mountainbikers van het jaar

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten