Afzien met Ferreira levert Becking zege op in loodzware Portugal Tour

Hij moest zich een paar keer flink tussen zijn frame wringen om ex-wereld en ex-Europees kampioen Tiago Ferreira te kunnen volgen, maar het leverde Hans Becking een mooie overwinning op in de Portugal Tour MTB (UCI.S1). Na zes pittige dagen op een parcours vol stenen en rotsen en vooral ook veel hoogtemeters stond hij samen met de lokale Portugese favoriet, afkomstig uit startplaats Viseu, op het hoogste treetje van het podium. 

Becking en Ferreira rekenden niet af met de minste: de Colombianen Hector Paez en Diego Arias bleven tot in de laatste rit een gevaar, maar met een derde ritzege stelde het duo van DMT orde op zaken. De Belg Joris Massaer werd knap derde met de Portugees José Dias. Opvallend: de Fabian Rabensteiner en Michele Casagrande, en ook Andrea Righettini en Damiano Ferraro kwamen nooit in de buurt van eindzege, hoewel ze enkele weken terug nog dichtbij de EK-titel waren.

Het zegt ook veel over de knappe prestatie van Becking, die een prima team vormde met Ferreira. “We verstaan elkaar goed”, zei de Nederlander. “Ik kan ‘m bergop volgen, maar ook niet meer dan dat, en op de snellere stukken doet hij het kopwerk. Ik probeer daarna in de downhill weer het tempo aan te geven. Zo kan ik ook wat herstellen, want rijden met Tiago is soms flink afzien.”

Masters 50+
Ook knap waren de prestaties van de twee teams van het Brabantse Maas Waal. De 65-jarige Dirk Keijnemans (!) nam daarbij zijn Litouwse vriend Edmundas Peseckis op sleeptouw richting de eindzege. Ook hun teamgenoten Erik Satter en Gerrit van Os, zij wonnen de twee laatste etappes, reden sterk en werden derde in het eindklassement.

Team Bikesight-ThijsHendriks
In het smalle UCI-veld (18 teams op een totaal van 120) werd Team ThijsHendriks-Bikesight ‘best of the rest’. Achter de twee teams van DMT, de Colombianen, de twee Italiaanse ploegen en de sterke Duitsers Daniel Gathof en Steffen Thum werden Bart Classens en ondergetekende zevende. Het uitvallen van een Portugees team op de laatste dag leverde daarbij nog een plekje winst op. Later verschijnt op deze site een uitgebreid blog over de Portugal Tour MTB, een aanrader voor wie van zware, maar mooie meerdaagse marathons houdt.

Alle uitslagen Portugal Tour MTB

Related posts

Elferink na vierde titel op rij: ‘Elk kampioenschap is even mooi’

by Juul van Loon
7 jaar ago

Bar End Veluwe MTB Marathon over koninklijk terrein

by Juul van Loon
8 jaar ago

Six4Semmy: succes voor Bikesportive, én stichting Semmy

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten