VANECK Racing toont gesoigneerde outfit bij teamlaunch

Het is een nieuwe stap in zijn mountainbike-carrière. Afgelopen weekeinde presenteerde Jeroen van Eck zijn nieuwe eenmansformatie: VANECK Racing. De XCE-specialist hoopt na een waardevolle periode bij Stappenbelt-Specialized een nieuwe stap vooruit te kunnen maken als volwaardig professioneel mountainbiker.

Op zijn website licht Van Eck het hoe en waarom van VANECK Racing toe en toonde hij zijn nieuwe gesoigneerde, zwarte outfit vol met persoonlijke sponsoren. Het is een ontwerp van hemzelf, dat goed aansluit bij zijn zwarte Specialized S-Works hardtail.

Hoe is VANECK Racing ontstaan?
In oktober 2017 stelde ik mijzelf de vraag: “zit ik bij het Stappenbelt-Specialized MTB Team nog op mijn plek en gaat deze omgeving mij dichter bij mijn ambities brengen?”. Niet veel later nam ik een besluit. Ik ga voor mijzelf beginnen. En nu, hier, maart-2018 introduceer ik jullie mijn eigen team: VANECK Racing!

Waarom een eigen team?
Ik heb een visie waar ik als topsporter naar toe wil. De allerbeste worden en daar is een professionele omgeving voor nodig. Dit combineren met een commerciële kijk, “hoe kan topsport een toegevoegde waarde zijn voor het bedrijfsleven” maakt de weg richting de top mogelijk.

Teamdoel op korte en lange termijn?
Het team is opgericht met de intentie mij naar de top te brengen. De omgeving zo te creëren dat ik iedere dag kan verbeteren en het beste van mijzelf kan laten zien tijdens trainingen, wedstrijden en in de omgang met sponsoren.

Deze topsport omgeving zal mij helpen in de ontwikkeling en als er ooit ruimte is deze omgeving ook aan talentvolle sporters aan te kunnen bieden. Dan sta ik hier zeker voor open.

Persoonlijk doel 2018?
Door financiële steun is het mogelijk een internationale kalender te rijden. Dit jaar ligt dan ook de aandacht op het rijden van veel wedstrijden. Hierin zal de World cup centraal staan. Om al deze wedstrijden te kunnen rijden is er voor gekozen geen specifieke piek op één wedstrijd te leggen.

De continue verbetering staat hierin centraal. Iedere dag sta ik op met het doel beter te worden. Deze progressie internationaal te meten in wedstrijden, daar mijn leerpunten uit te halen en vervolgens de dag erna weer op te staan om beter te worden.

Ik volg hierin mijn groei, mijn progressie en mijn route richting de allerbeste Jeroen.

Related posts

Van der Breggen wint ‘warming-up’ voor Cape Epic (video)

by Juul van Loon
5 jaar ago

Shirtje van MPL-Specialized geeft Groen nog steeds vleugels

by Juul van Loon
9 jaar ago

Merida-Bassa heerst in Eupen bij de jeugd

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten