Een-twee-drietje voor Habitat in Sherwood Pines

Habitat is afgelopen weekeinde niet voor niks afgereisd naar het Britse Sherwood Pines. Het Nederlandse mountainbiketeam was daar uiterst succesvol in de British Cycling Cup (UCI.C2). In het bos van Robin Hood won Milan Vader en stonden zijn teamgenoten Kevin Panhuyzen en Frank Beemer op het podium, bij het vrouwen was de zege voor Isla Short – ook al van Habitat. 

Vader wist in de laatste ronde zijn moegestreden Habitat ploeggenoot Kevin Panhuyzen te lossen, die al de hele koers alleen op kop had gereden. “Ik voelde mij goed vandaag”, verklaarde de winnaar na afloop. “Kevin was al vroeg in de koers weggereden en daar hebben wij als team gebruik van gemaakt.”

Ongeveer half koers sloeg Vader een gaatje op de achtervolgende groep en kon hij aansluiten bij zijn Belgische ploeggenoot. In de laatste ronde kwam het aan op een man tegen man strijd want de derde Habitatrenner, Frank Beemer, was ook weggereden uit de achtervolgende groep.

“In het laatste stuk van de finale wist ik, mede door een foutje van Kevin, wat voorsprong te pakken wat genoeg was voor de winst. Het was een mooie strijd en ik kijk uit naar de aankomende periode”, aldus een blije winnaar.

 “Een geweldige teamprestatie”, aldus teammanager Tim Heemskerk. “Geweldig hoe Frank Beemer zichzelf wegcijferde totdat de voorsprong van de beide mannen op kop groot genoeg was.”

Related posts

Vader, Nordemann en Bouwmeester sterk in Nove Mesto

by Juul van Loon
6 jaar ago

De Nijs maakt in Hamme rentree met podiumplek

by Juul van Loon
9 jaar ago

Ghost Factory Racing Team nieuwe ploeg Anne Terpstra

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten