Een-twee-drietje voor Habitat in Sherwood Pines

Habitat is afgelopen weekeinde niet voor niks afgereisd naar het Britse Sherwood Pines. Het Nederlandse mountainbiketeam was daar uiterst succesvol in de British Cycling Cup (UCI.C2). In het bos van Robin Hood won Milan Vader en stonden zijn teamgenoten Kevin Panhuyzen en Frank Beemer op het podium, bij het vrouwen was de zege voor Isla Short – ook al van Habitat. 

Vader wist in de laatste ronde zijn moegestreden Habitat ploeggenoot Kevin Panhuyzen te lossen, die al de hele koers alleen op kop had gereden. “Ik voelde mij goed vandaag”, verklaarde de winnaar na afloop. “Kevin was al vroeg in de koers weggereden en daar hebben wij als team gebruik van gemaakt.”

Ongeveer half koers sloeg Vader een gaatje op de achtervolgende groep en kon hij aansluiten bij zijn Belgische ploeggenoot. In de laatste ronde kwam het aan op een man tegen man strijd want de derde Habitatrenner, Frank Beemer, was ook weggereden uit de achtervolgende groep.

“In het laatste stuk van de finale wist ik, mede door een foutje van Kevin, wat voorsprong te pakken wat genoeg was voor de winst. Het was een mooie strijd en ik kijk uit naar de aankomende periode”, aldus een blije winnaar.

 “Een geweldige teamprestatie”, aldus teammanager Tim Heemskerk. “Geweldig hoe Frank Beemer zichzelf wegcijferde totdat de voorsprong van de beide mannen op kop groot genoeg was.”

Related posts

Mijn BAD Sanitairspecialist sponsor Giant/Liv dealerteams

by Juul van Loon
7 jaar ago

Tauber van VisscherHolland naar Habitat for Humanity

by Juul van Loon
8 jaar ago

Van der Heijden ruikt in WB Mont Sainte-Anne weer aan de top tien

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten