Cape Epic: Specialized verstevigt leiderspositie, Brentjens verliest trui ondanks tweede plek

Er lijkt weinig meer een overwinning van Specialized in de Cape Epic te kunnen dwarsbomen. Jaroslav Kulhavy en Howard Grotts wonnen zaterdag ook de op één na laatste etappe en hebben met nog een dag te gaan een voorsprong van acht minuten op de concurrentie. Bij de Masters wordt de eindwinst voor Bart Brentjens een lastige opgave. Samen met Abraao Azevedo verloor hij vandaag de leiderstrui.

Kulhavy en Grotts kwamen in de relatief korte etappe (72km) solo over de meet met een voorsprong van een minuut op de Italianen Fabian Rabensteiner en Michele Casagrande en Cannondale-mannen Manuel Fumic en Henrique Avancini. Kort daarachter hielden ook Kristian Hynek en Alban Lakata stand.

Masters
Na hun coupe in de koninginnerit en tijdverlies in de tijdrit verdedigden Bart Brentjens en Abraao Azevedo een voorsprong van ruim twee minuten op favorieten Massimo Debertolis en Ondrej Fojtik. Dat bleek zaterdag niet voldoende. Ondanks een sterke tweede plek in de daguitslag, verloor het tweetal van CST-Sandd American Eagle ruim acht minuten op het Italiaans/Tsjechische duo. Brentjens en Azevedo blijven wel tweede in het klassement. In de laatste rit verdedigen ze een voorsprong van ruim zeven minuten op Nieuw-Zeelanders Rohin Adams en Brad Clarke.

Later meer.

Live uitslagen Cape Epic 2018

 

Related posts

Van der Breggen en Langvad tot nu toe oppermachtig in Cape Epic

by Juul van Loon
5 jaar ago

De Nijs ook in koniginnerit BEMC op podium

by Juul van Loon
6 jaar ago

Belaagd met paraplu, geslagen in gezicht: Bats heeft bizarre aanvaring met wandelaar tijdens BBC

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten