Brentjens ziet op weg naar leiderstrui ‘verschrikkelijk’ af

Met een fantastische inspanning van bijna vijf uur wonnen Bart Brentjens en Abraao Azevedo donderdag de koninginnerit in de Cape Epic. Dat het tweetal van CST-Sandd American Eagle daarmee ook nog de leiderstrui pakte in de Masters-categorie, was een onverwachte bonus. “Maar dat is de Epic, het kan allemaal zo omslaan”, liet Brentjens via de telefoon aan Bikesight weten. 

Brentjens – al vier keer winnaar van het klassement voor veertigplussers – sprak van een absurde dag in het zadel. “Ik geloof dat we wel zeventig kilometer singletrack hebben gehad. Super mooi, en het ligt ons ook goed. Maar het was een lange dag, gruwelijk zwaar.”

In de eerste dagen reden Brentjens en Azevedo steady op het randje van het podium. Nadat favorieten George Hincapie en Christian VandeVelde al vroeg in de Cape Epic tijd verloren en ook hun Nederlandse concurrenten Maikel Govaarts en Erik Dekker wegens ziekte ver werden teruggeslagen, ging het duo vandaag al vroeg – en semi onbewust – in de aanval op klassementsleiders Ondrej Fojtik en Massimo Debertolis.

“Het ging hard in het begin, maar er waren wat zandstroken. Ik had het idee dat de rest niet zo goed bij de les was. Wij kwamen er goed door en waren vertrokken. Daarna was het op de singletracks een strijd van team tegen team. Op d’n duur begonnen we in de etappezege te geloven en daar krijg je moraal van. Het maakte het afzien niet minder verschrikkelijk.”

De twee finishten met meer dan tien minuten voorsprong op de Nieuw-Zeelanders op plek twee, genoeg om hen te passeren in het klassement. Fojtik en Debertolis verloren – waarschijnlijk vanwege pech – bijna een half uur en staan nu zeven minuten achter Brentjens en Azevedo op de derde plek in het klassement.

“Dit is heel mooi, maar niks is zeker in de Epic want ook ons kan wat gebeuren. Abraao wordt elke dag beter, we gaan het per etappe bekijken. Het is leuk dat we zo goed mee doen. We gaan er nu wel voor rijden, dat is een ding dat zeker is.”

Related posts

MTB Awards voor Tauber, Van der Poel, Nordemann en Van Boven

by Juul van Loon
6 jaar ago

Classens rijdt solo naar zege in snelle Marchtal Bike Marathon

by Juul van Loon
5 jaar ago

De Nijs verliest kostbare punten in UCI Marathonseries

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten