Cape Epic: leiders winnen weer, Van der Heijden vijfde

In de tweede etappe van de Cape Epic hebben Henrique Avancini en Manuel Fumic hun leiderstrui met succes verdedigd. Het tweetal van Cannondale won na een spannende rit (106km/2000hm) na iets meer dan vier uur de eindsprint van een kopgroep van vier teams.

Daniel Geismayr en Nicola Rohrbach werden (ondanks een lekke band vroeg in koers) tweede, Alban Lakata en Krystian Hynek derde en Francesc Guerra Carratero vierde.

Krap twee minuten later kwam Michiel van der Heijden samen met zijn teamgenoot Andri Frischknecht als vijfde over de meet. Hij zat in een groep samen met Frans Claes en Markus Bauer en Jaroslav Kulhavy en Howard Grotts. Dat laatste tweetal – een van de topfavorieten – zat tot voor vijftien kilometer voor het einde nog in de kopgroep. Ondanks dat het verhelpen daarvan best wat tijd kostte, vochten ze zich nog knap terug.

Elite-vrouwen
Bij de vrouwen vergrootten Annika Langvad en Kate Courtney met een nieuwe etappezege hun voorsprong op Githa Michiels en Ariane Luthi met een aantal minuten. Het Belgisch/Zwitserse tweetal werd opnieuw tweede, na een sprint met Mariske Strauss en Annie Last.

Waar Hielke Elferink en Cornelia Hug gisteren nog in de top tien eindigden, zat dat er dinsdag niet in voor het Nederlands/Zwitserse duo. Met ruim driekwartier achterstand op de winnaars kwamen Elferink en Hug als zestiende over de meet.

Masters
Bij de Masters is Bart Brentjens nog steeds volop in de race voor een podiumplek in het eindklassement. Samen met Abraao Azevedo werd Brentjens vandaag vierde in de daguitslag, op slechts zes minuten van etappewinnaars Massimo Debertolis en Ondrej Fojtik. Favorieten George Hincapie en Christian Vandevelde, die maandag veel tijd verloren met pech, maakten met een tweede plek slechts drie minuten goed op Brentjens en zijn Braziliaanse partner.

Erik Dekker en Maikel Govaarts zaten er dinsdag ook goed bij. Tot het tweede van vier ‘waterpoints’ zaten ze nog in het wiel van Brentjens/Azevedo. Het gelegenheidsduo finishte uiteindelijk ook als vijfde, maar gaf wel een kwartier toe op de winnaars.

Grand Masters
Grote verschillen vandaag bij de Grand Masters, waar Robert Sim en Udo Bölts opnieuw een etappezege boekten. Op krap een half uur werd Nederlander Martijn Mellaart (met Shaun Shale) vijfde. Onze favorieten van 9th Wave Sharks konden hun top tien klassering van maandag geen vervolg geven. Op krap een uur van de winnaar werden zij vandaag achttiende.

Live uitslagen Cape Epic 2018

Related posts

Epic Dreamteam: Van der Breggen en Langvad

by Juul van Loon
5 jaar ago

Extra race Groesbeek: ‘Bergrace’-formule op oud-wereldbekerparcours

by Juul van Loon
7 jaar ago

De Maar breekt voortijdig met Habitat

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten