Van der Breggen en Nordemann houden stand tussen grote namen

98, Forster, Lars, BMC MTB, VC Eschenbach, SUI 233, Van Der Breggen, Anna, Specialized, , NED

Anna van der Breggen en David Nordemann blijven het goed doen op Cyprus. In de twee etappe van de Sunshine Cup (66km/2000hm) werd Van der Breggen tweede, voldoende om haar leiderstrui te behouden. Nordemann was na zijn knappe vierde plek van gisteren opnieuw sterk: vijfde.

Van der Breggen finishte kort achter Annika Langvad, die na twee dagen met pech solo naar de zege reed.  De Nederlandse, die het op techniek verloor van Langvad, gaf slechts 23 seconden toe en verdedigt morgen in de afsluitende xc-race een voorsprong van ruim vier minuten op nummer twee Erin Huck.

Anne Tauber haalde met een achtste plek voor de tweede dag op rij de top tien en staat ook op die positie in het algemene klassement.

Nordemann doet weer goed mee
Nordemann (CST-Sandd) hield zich vanaf de start goed staande in een grote kopgroep en ook toen door zijn teamgenoot Sebastian Fini Carstensen de knuppel in het hoenderhok werd gegooid op een technische trail kon hij mee. Uiteindelijk sloeg Jaroslav Kulhavy bergaf een gaatje, dat door klassementsleider Lars Forster en Howard Grotts werd dichtgereden. Kulhavy won in een glibberige eindsprint de etappe, Forster blijft (met een kleine voorsprong) leider. Nordemann, die finishte in het wiel van zijn Deense teamgenoot gaf nog geen anderhalve minuut toe en staat nu stevig vijfde in het klassement.

Achter Nordemann had ook Jasper Ockeloen met een zeventiende plek een sterke dag. Rob Gambon werd 53e, Erik Groen 57e.

Tweede zege Mick van Dijke
Mick van Dijke revancheerde zich bij de junoren voor een teleurstellende vrijdag. Na winst in de proloog verspeelde hij veel tijd in de eerste rit in lijn, maar vandaag boekte hij zijn tweede zege van de week. Bart Brentjens won, in dezelfde tijd als zijn pupil Anne Tauber, bij de Masters 40+.

Related posts

Reijnhout schrijft geschiedenis met zege in loodzware Drenthe200

by Juul van Loon
8 jaar ago

Hel van Groesbeek: 6/7 april 2019, NK 2020 definitief in april

by Juul van Loon
6 jaar ago

De Nijs en Classens al zeker van WK Marathon

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten