Van der Breggen tweede in proloog Cyprus: ‘blij dat ik trappen overleefd heb’

3, Litscher, Thomas, jb Brunex Felt, , SUI

Anne van der Breggen is donderdag verrassend tweede geworden in de proloog van de Cyprus Sunshine Cup (UCI.HC). De Olympische kampioene op de weg hoefde op het 14 kilometer, grotendeels bergafwaarts lopende parcours alleen de Zwitserse Linda Indergand voor zich te dulden. Bij de mannen opende David Nordemann ijzersterk: hij werd achtste. 

Trappen
Van der Breggen ging vanwege haar gebrek aan UCI-punten als een van de eersten van start en reed een tijd van ruim 27 minuten. Ze verbaasde zichzelf met haar resultaat. “Ik was vooral blij dat ik ik de trappen in Lefkara veilig overleefd heb”, zei de renster van Specialized. Van der Breggen sloeg waarschijnlijk op de twee beklimmingen op het parcours haar slag, het was in ieder geval voldoende om ook onder meer Githa Michiels, Barbara Benko en Gunn-Rita Dahle Flesjaa in de top vijf voor te blijven. Nederlands kampioene Anne Tauber werd – ondanks wat problemen met haar derailleur – veertiende. “De benen waren goed”, zei ze.

Sterk veld elite-mannen
Nordemann nestelde zich met zijn achtste plek tussen de wereldtoppers. De race werd gewonnen door Thomas Litscher, maar de coureur van CST-Sandd bleef hardrijders als Howard Grotts, Jan Skarnitzl en Karl Markt voor. Om een beeld te geven van het sterke startveld: Erik Groen werd 28e, Jasper Ockeloen 31e.

Van Dijke domineert
Bij de junioren was er zelfs een Nederlandse zege. Mick van Dijke (Stappenbelt-Specialized) kwam met bijna een minuut voorsprong op nummer twee Gil-li Gonen uit Israël over de meet. Bij de veertigplussers werd Bart Brentjens tweede.

Nog drie dagen
De Sunshine Cup kent de komende dagen nog twee ritten in lijn en een xc-race op zaterdag.

Volledige uitslag Cyprus Sunshine Cup

Related posts

Terpstra rijdt na late kwalificatie uitstekende Olympische race

by Juul van Loon
7 jaar ago

Boelen dendert door in Assen

by Juul van Loon
8 jaar ago

Tankink voorlopig meest prominente wegrenner aan start NK Marathon

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten