De Nijs verder met Intal en Torq als hoofdsponsoren

Robbert de Nijs heeft zijn eigen mountainbikeproject met in ieder geval nog een jaar verlengd. Nadat de marathonbiker uit Warmenhuizen de afgelopen drie jaar Flexwinkel als hoofdsponsor had, gaat hij nu verder met sportvoedingmerk Torq en kozijnenbedrijf Intal. “Hiermee heb ik een belangrijk stuk stabiliteit gewaarborgd”, stelt De Nijs tevreden.

Nadat zijn cross-country-carrière niet helemaal bracht wat hij ervan verwachtte, stapte De Nijs enkele jaren geleden met zijn eigen Flexwinkel Mountainbiketeam over naar de marathondiscipline. Het bleek de juiste keuze: afgelopen jaar liet hij in de UCI-marathonseries zien met de wereldtop mee te kunnen en was hij dichtbij een gouden medaille op het NK. In 2018, met zijn eigen Intal-Torq MTB Racing Team, mikt de Noord-Hollander op de belangrijke kampioenschappen (EK, WK, NK), de meerdaagse Transalp en de Cape Pioneer Trek. Daarnaast blijven de UCI-marathonseries, waar hij nu vijfde staat in op de ranglijst, een rode draad in zijn seizoen.

Toch kijkt De Nijs ook verder dan alleen de sport. “Dit wordt inmiddels mijn vierde jaar als teammanager en atleet. Ik wil echter ook ondernemen en daarin zijn mijn twee nieuwe hoofdsponsoren.  Met Torq is de link met het sportieve daarbij erg groot, waarbij ik mijn kennis over de sport en voeding in het bijzonder wil gaan vermarkten. Bij Intal ligt dat meer op zakelijk vlak. Na het pitchen van een aantal ideeën bij de eigenaar zijn we tot een mooie vernieuwde impuls voor onze samenwerking gekomen. Kern van deze ideeën zijn het gebruiken van sponsoring als vorm van acquisitie en het verder verstevigen van mijn kerngroep sponsoren. Een en ander zullen we in het komende jaar gaan uittesten, iets waar ik een heel goed gevoel bij heb.”

De Nijs jaagt daarbij mooie dromen na. “Mijn team verwordt door deze initiatieven steeds meer tot een echt bedrijf waarmee ik hoop in de nabije toekomst te kunnen leven van de sport. Uiteraard is er afgesproken met de sponsoren dat het bovenstaande niet mag botsen met het voornaamste doel van mijn project: sportieve prestaties op het hoogste niveau.”

 

Related posts

Lotto-renner Keizer kampioen van Groningen

by Juul van Loon
8 jaar ago

Transalp: prachtig parcours, mooi deelnemersveld

by Juul van Loon
5 jaar ago

CBBR: Nordemann en Bouwmeester tweede, Becking, Bakker vallen uit

by Juul van Loon
5 jaar ago
Mobiele versie afsluiten