Pech achtervolgt Nederlanders tijdens Costa Blanca Bikerace

De benen waren over het algemeen meer dan prima, maar échte topresultaten heeft dat de Nederlanders aan de Costa Blanca Bike Race afgelopen niet opgeleverd. Vrijwel elk duo kreeg te kampen met tegenslag in de door Sergio Mantecon en Jan Skarnitzl gewonnen Spaanse meerdaagse.

Hans Becking – hoe kan het ook haast anders – was met zijn DMT-teamgenoot Tiago Ferreira op de derde plek van het eindklassement de beste Nederlander. Becking had pech in de eerste ritten (bordjes weg, ijzer in de aanrijflijn), maar eindigde sterk met een tweede plek in de vierde en laatste etappe.

Jasper Ockeloen (rijdend met de Let Martins Blums) maakte indruk met een derde plek in de klimtijdrit, maar hij ging hard onderuit in de derde etappe. De Nederlandse sokkenkoning haalde de finish, maar kelderde met zijn teamgenoot wel uit de top tien van het klassement: veertiende.

Robbert de Nijs werd ingevlogen door CST-Sandd om de geblesseerd geraakte David Nordemann te vervangen. De Noord-Hollander deed zijn uiterste best om deze niet door hem geplande race met zijn teamgenoot Didier Bats tot een zo goed mogelijk einde te brengen. Een knappe top tien plek in de klimtijdrit brak hem uiteindelijk op. Mede door een overbelaste rug zat een goede prestatie in de laatste etappe er niet in. De Nijs en Bats werden uiteindelijk 23e.

Remco Smits (Olympia Cicli) en Thom Bonder (Mijnbad/Liv) stonden in de eerste etappe al na 100 meter langs de kant met een gebroken ketting. Het gelegenheidsduo handhaafde zich daarna netjes halverwege het eliteveld: 33e.

In de Masters-categorie (40+) deden twee Nederlandse wielerlegendes een gooi naar een podiumplek, maar dat lukte Bart Brentjens en Erik Dekker uiteindelijk niet. Het bijzondere duo won knap de derde etappe, maar verloor teveel tijd in de vierde etappe en eindigde net buiten het podium. In die (natte) vierde rit kregen Brentjens en Dekker te kampen met vier lekke banden.

Alle uitslagen van de Costa Blanca Bike Race 2018 zijn hier te bekijken. 

 

Related posts

Cape Epic: Elferink/Landtwing derde na tijdstraf winnaars

by Juul van Loon
9 jaar ago

Nieuwe coup Scott-Sram, sterke Van der Heijden nu tweede

by Juul van Loon
7 jaar ago

De Maar breekt voortijdig met Habitat

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten