Inschrijving tweede Mountainbike van Vlaanderen maandag open

Het succes van de eerste editie schreeuwde om een vervolg: van 10 tot en met 12 augustus 2018 kunnen liefhebbers van de brede banden tijdens de Mountainbike van Vlaanderen opnieuw hun hart ophalen in de Vlaamse Ardennen. De inschrijvingen voor de driedaagse wedstrijd openen vandaag maandag om 19u.

1259: het aantal mountainbikers dat half augustus ontdekte hoeveel moois de Vlaamse Ardennen voor hen te bieden heeft. Editie 1 van de Mountainbike van Vlaanderen was meteen een schot in de roos. Meer deelnemers dan verhoopt, tevreden gezichten na afloop, een sportief hoogstaande strijd in de driedaagse wedstrijd met aan het eind bekende winnaars met Kevin Van Hoovels en Veerle Ingels, en een stevige duw in de rug voor een sport die dat goed kan gebruiken: het vroeg naar een tweede editie.

De driedaagse rittenkoers voor de wedstrijdrijder en de goed getrainde recreant blijft de kapstok waaraan de rest van het bikeweekend wordt opgehangen. De ingrediënten voor de driedaagse blijven dezelfde: bonkige kasseihellingen met namen als een klok, feeërieke bossen, indrukwekkende panorama’s over de golvende velden en pittoreske dorpjes, aaneen gebreid met de fraaiste trails die de Vlaamse Ardennen voor mountainbikers te bieden hebben. Het recept verandert lichtjes: een nieuwe, originele formule voor de proloog op vrijdag (nu 40 km lang, waarvan 11 tegen de klok verdeeld over drie stroken) én een pak nieuwe paden voor de ingekorte zaterdagrit (2 ronden van 63 km, met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de nieuwe passage door het Muziekbos).

Wie de uitdaging solo aangaat, moet in totaal 270 kilometer en 4300 hoogtemeter zien te overwinnen: een hele kluif. Deelnemen kan echter ook weer in estafettevorm met één van uw fietsvrienden: in de duoformule halveert u de op zaterdag en zondag af te leggen afstand. Inschrijven voor de driedaagse wedstrijd kan vanaf vandaag, maandag 18 december, vanaf 19u via www.mountainbikevanvlaanderen.be. Tot 31 december geldt een voordeeltarief. Voor late beslissers gaat nadien de prijs stelselmatig omhoog. De plaatsen zijn bovendien beperkt. Vroeg inschrijven is dus de boodschap, voor wie zich wil verzekeren van zijn plaatsje aan het beste tarief!

De Mountainbike van Vlaanderen blijft echter meer dan alleen maar de driedaagse rittenwedstrijd. Op zondag 12 augustus zijn er opnieuw wedstrijdjes in het kader van de Flanders Kids Series voor kinderen van zeven tot en met veertien jaar. Op zaterdag 11 augustus is er de toertocht voor recreanten, die vorig jaar meteen meer dan 900 deelnemers trok. Er is ook een expozone voorzien met constructeurs uit de fietswereld, en er wordt verder ingezet op een gezellig cateringdorp voor alle toeschouwers.

Programma Mountainbike van Vlaanderen 2018

Vrijdag 10/8/2018
13u-17u: Start proloog driedaagse – 40 km (waarvan 11 km gechronometreerd, verdeeld over drie secties), 550 hm

Zaterdag 11/8/2018
7u30-11u30: Start toertocht – keuze tussen 54 en 44 km
12u: Start rit 1 driedaagse – 127 km (2 ronden), 2160 hm
Doorlopend: Expozone en testritten

Zondag 12/8/2018
11u: Start rit 2 driedaagse – 100 km (2 ronden), 1600 hm
12u-16u30: Wedstrijden MTB Kids Series
Doorlopend: Expozone en testritten

Meer info: www.mountainbikevanvlaanderen.be

Related posts

Inschrijving Aia Hel van Groesbeek over ruim een week open

by Juul van Loon
8 jaar ago

Nederlandse WK-selectie definitief, Duitsland start met bijna zestig renners

by Juul van Loon
7 jaar ago

Tweede plek voor Rood en Mos in Cape Pioneer

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten