Jasper Ockeloen heeft zondag in Scheveningen zijn Europese strandracetitel met verve verdedigd. Het werd nog mooier voor de renner die overstapt naar MTB Team Grinta-Bestrating.nl: zijn vriendin Riejanne Markus pakte verrassend goud bij de vrouwen.

In de loeizware en ijskoude omstandigheden maakte Ockeloen bij het laatste keerpunt het verschil. Daar kwam hij met enkele seconden voorsprong het strand op en die bouwde hij richting de streep uit naar ongeveer 45 seconden. Daarachter won Robbert de Nijs de sprint van het achtervolgende groepje, net voor Ronan van Zandbeek en Ramon Sinkeldam.

Markus won bij afwezigheid van titelverdediger Pauliena Rooijakkers. Ze dankte haar zege aan een ijzersterk slot, waarin ze Rozanne Slik (tweede), Claudia Koster (derde) en Yvonne de Jong (vierde) voorbleef.

Bij de Masters 40+ ging de zege naar Erik Dekker.

Volledige uitslagen hier.