De Nijs ‘plugt’ snel en wint proloog Curaçao Cycling Week

De eerste Curaçao Cycling Week van start gegaan met een proloog. Robbert de Nijs bleek over de grootste explosiviteit te beschikken en won deze tien kilometer lange tijdrit op de mountainbike voor de zeer sterk rijdende local hero Hilllard Cijntje.  Voormalig Tour de France etappe winnaar Pieter Weening finishte op het technische parcours als derde.

“Ik heb alles gegeven en hartstikke trots dat ik tussen twee pro’s op het podium sta,” zei Cijntje.

Het evenement kon rekenen op veel interesse. De organisatie moest zelfs de inschrijving sluiten omdat het maximale aantal deelnemers was bereikt. In warme maar verder ideale omstandigheden moest er een zwaar en technisch parcours worden afgelegd worden van ongeveer tien kilometer. Robbert de Nijs had hiervoor slechts 25 minuten nodig. Deze tijd had zelfs nog wat scherper gekund . “Door een flinke botsing met een rots moest ik stoppen om een plug in mijn band te stoppen voordat ik weer verder kon”, sprak De Nijs. De Noord-Hollander gaf aan erg onder de indruk te zijn van de geweldige trails in het parcours.

Vrijdag de tweede etappe van de Curaçao Cycling Week worden verreden. Het betreft de Coral Estate Classic. De start van de 27 kilometer lange rit is om 16:00u lokale tijd.  De wedstrijd wordt zondag afgesloten met een marathon van 80 kilometer. 

Related posts

VANECK Racing toont gesoigneerde outfit bij teamlaunch

by Juul van Loon
6 jaar ago

Degelijke races Van der Heijden, Becking en Beemer in Bundesliga

by Juul van Loon
7 jaar ago

Ziggo gaat mountainbiken live uitzenden

by Juul van Loon
5 jaar ago
Mobiele versie afsluiten