UCI beperkt invloed meerdaagsen in wereldranglijst

Met de invoering van de shortrace in de wereldbekers was de grootste verandering al bekend, maar de UCI heeft voor 2018 nog enkele wijzigingen in de reglementen voor het mountainbiken doorgevoerd. Heel schokkend zijn ze niet: het gaat vooral om aanpassingen in het puntensysteem voor de wereldranglijst.

Zo tellen voor renners nu alleen de vijf beste resultaten in wedstrijden van de UCI-buitencategorie, een beperking die er al was voor wedstrijden van de eerste categorie (C1) en lager. Ook voor de punten bemachtigd in een etappewedstrijd verandert er wat: daarbij tellen alleen de drie beste puntenresultaten, onafhankelijk van welke type meerdaagse (S.HC, S1, of S2). De invloed van races voor duo’s (als de Cape Epic of de Brasil Ride) wordt daarmee minder.

Verder zijn er kleine veranderingen in bijvoorbeeld de wereldbeker eliminator (meer punten te verdienen) en wordt na het WK-Marathon van 2018 ook de ‘reset’ van de UCI Marathonseries iets aangepast. Die valt nu niet meer een dag na het WK, maar een dag ervoor. Dat houdt in dat de punten behaald op een WK meetellen voor het nieuwe seizoen (de wereldkampioen wordt daarmee meteen leider in de ranking).

Alle wijzigingen zijn hier te bekijken. 

Related posts

Van Houts aan de start van het NK Marathon

by Juul van Loon
8 jaar ago

Nederlandse marathontitels voor Ockeloen en Elferink

by Juul van Loon
7 jaar ago

Tweede plek voor Rood en Mos in Cape Pioneer

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten