Wat wordt opening Topcompetitie: Brabant Beach Battle of HvH-DH?

Vlak voor de officiële start van het strandseizoen is er onenigheid ontstaan tussen enkele organisatoren en de KNWU. De vraag is welke wedstrijd nu de eerste manche in de komende Topcompetitie gaat worden: de eerste editie van de Brabant Beach Battle (22 oktober) of de laatste editie van de klassieker Hoek van Holland – Den Helder (5 november).

De Brabant Beach Battle (BBB ) op het E3-strand in Eersel is een nieuw initiatief van specialist en veelwinnaar Ronan van Zandbeek (niet te verwarren met de Beach Battle Wijk aan Zee, dat een andere organisatie heeft). Zijn inspanningen om het strandracen ook het binnenland in te trekken werden door de KNWU aanvankelijk beloond met een plek in de Topcompetitie. De nationale wielerbond heeft de BBB die status echter weer ontnomen, naar het schijnt na protesten van een of meerdere andere organisatoren.

In de KNWU-reglementen staat namelijk opgenomen dat een organiserende partij minimaal één keer een wedstrijd moet hebben gehouden, voordat de race onderdeel kan worden van de Topcompetitie. De organisatie van de Beach Battle (die aangeeft dat er vrijdag spoedberaad is over de beslissing) is vanzelfsprekend niet blij met de gang van zaken: veel vaste strandracers hebben al aangegeven de ‘verre reis naar Brabant’ alleen te maken omdat de race in de Topcompetitie zou zitten.

 

Related posts

Kessler en Rooijakkers winnen in Hargen na valpartij samen

by Juul van Loon
8 jaar ago

Knokke: Imming tweede, Jansen ondanks lek derde

by Juul van Loon
9 jaar ago

Opnieuw zeven manches in Lotto KNWU Strandracecompetitie

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten