9thWave-wielen rollen ook in Gallahaan Trail lekker

Ze mogen langzaam maar zeker dé wielen voor de marathonbiker genoemd worden. Als vaker dit seizoen tijdens een marathon reed ook een groot deel van de podiumkandidaten in de Gallahaan Trail op wielen van 9thWave, waaronder overall-winnaar Sören Nissen en beste Nederlander Patrick de Laat.

Door de vele regenval was de 100 kilometer lange wedstrijd in het Duitse Oppenhausen nog zwaarder dan normaal. Nissen, een klasse apart in dit soort wedstrijden, maakte er een trainingsritje van en reed met speels gemak (en enkele uitgebreide pauzes) naar de zege. Daarachter vochten onder meer Patrick de Laat, Bart Pennings en de Belg Jan Frederik-Finoulst om de titel best of the rest.

Die prijs ging na een mooie strijd naar de altijd taaie De Laat, die daarmee eerste werd in zijn leeftijdscategorie en zich steeds meer manifesteert als titelkandidaat op het NK voor veertigplussers. Daarachter eisten ook veel andere Nederlanders (waaronder dus diverse 9thwave-berijders) een podiumplek voor zich op.

Bart Pennings werd vijfde overall en derde elite, Leander Hamelink zesde overall en tweede dertigplusser en Reinier Treur negende overall en tweede veertigplusser. Peter Wouters won met overmacht bij de vijftigplussers en Michelle Zacht pakte een tweede plek bij de ‘seniorinnen-1’.

Ook op de 70-kilometer stonden aardig wat landgenoten op het podium, waaronder Arjen Feenstra (tweede overall), Gijs Pennings (eerste junor), Peter van Es (eerste vijftigplusser), Susan Visscher (eerste dertigplusser-vrouwen) en Saskia Dhont (tweede veertigplusser-vrouwen).

Alle uitslagen MTB Gallahaan-Trail

Related posts

UCI wijst WK’s toe aan Canada, Italië en Turkije

by Juul van Loon
7 jaar ago

Ardennes Trophy: Peters ‘best of the rest’ achter Massaer

by Juul van Loon
5 jaar ago

KMC-Koga neemt De Bock over van Van der Heide-Kenda

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten