De winnaars van afgelopen weekeinde

Uiteraard werd er dit weekeinde weer op verschillende plekken gekoerst. Een korte update van de diverse winnaars.

VulkanBike
Terwijl op een andere locatie het Duitse kampioenschap werd verreden nam Nederland de Vulkanbike in de Duitse Eifel over. Robbert de Nijs reed daar vakkundig en won met overmacht en met liefst zes Nederlanders in zijn kielzog. Stijn Appel pakte het zilver, Bas Peters het brons en ook Bram Rood, Ramses Bekkenk, Marcel Lommers, Patrick de Laat eindigden in de top zeven. Sem Huitema finishte op plek tien. Op de kortere afstanden waren er een overwinning voor Remco Smits (85km) en een tweede plek voor Bart Pennings (65km). Karen Brouwer toonde zich de beste op de lange afstand.

Uitslag VulkanBike
Report Robbert de Nijs

Zes uur MTB ‘t Zand
In de zeer strak georganiseerde 6 Uur van ‘t Zand in het Brabantse Alphen pakte Christian de Graaff de overwinning in de solo-klasse, voor Wesley Floren en Iroy Cosse. Cindy van der Vorst won bij de vrouwen. Bij de teams gingen de zeges naar ‘The Real Kettingrekkers’ (trio’s) en ‘Vaat en long canon’ (duo’s).

Uitslagen MTB ‘t Zand

P-Weg Marathon
In de altijd populaire P-Weg marathon in Plettenberg was Maarten Nijland op de vierde plek (en eerste veertigplusser) de beste Nederlaner. Ook Pim de Waard (zesde en eerste vijftigplusser) eindigde in de top tien.

Uitslag P-Weg Marathon

BikeFestival Assen
Een van ‘s lands populairste 24-uursrace vond plaats bij de Baggelhuizerplas Assen. Daar werden in modderige omstandigheden in diverse categorieën gestreden om de overwinningen. De beste waren onder meer Ralf Timmer (solo), Team Egberts Egberts 2 (team mannen), Team Egbert Egberts (team vrouwen) en Team Kona LTD (team gemengd).

Uitslagen Bikefestival Assen

Schwarzwald Bike Marathon
Een flink aantal renners van het Peerkes Biketeam en/of 9thWave deden in Furtwangen mee aan de Schwarzwald Bike Marathon. Saskia Dhont pakte daar op de 60 kilometer een tweede plek in haar categorie. Verder werd Peter Wouters vierde bij de vijftigplussers op de 120 kilometer, de langste afstand. De zege in het Schwarzwald ging naar Christian Kreuchler.

Uitslagen Schwarzwald Bike Marathon

Grand Raid Godefroy
Een uitslag die we ook niet willen onthouden is die van het Belgisch kampioenschap marathon. Daar toonde in een gruwelijk zware Grand Raid Godefroy Roel Paulissen zich de sterkste, na 160 kilometer, meer dan 4000 hoogtemeters en 7 uur en 45 minuten koers. Kevin van Hoovels finishte als tweede, Joris Massaer derde.

Related posts

Nederlanders bikkelen in Brazilië, Zuid-Afrika en Australië

by Juul van Loon
8 jaar ago

Voorbeschouwing NK: twee keer een tweestrijd?

by Juul van Loon
7 jaar ago

De Nijs stelt zich kandidaat voor eindzege UCI Marathonseries

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten