Wereldtitel op estafette naar Zwitserland

De eerste gouden medaille op het WK mountainbike in het Australische Cairns is woensdag naar Zwitserland gegaan. Het vijftal – voor het eerst werd in de Team Relay met twee vrouwen gereden – bleef in de estafette Denemarken en Frankrijk krap een halve minuut voor.

Zwitserland bewaarde het beste voor het laatst. Na het rijden van Filippo Colombo, Joel Roth en Sina Frei lagen ze iets voorbij halfweg zevende. Jolanda Neff (die overigens langzamer was dan Frei) en Nino Schurter (die samen met Anton Cooper de snelste rondetijd van de dag neerzette) reden de Zwitsers alsnog naar het goud.

Denemarken (Fini Carstensen, Alexander Andersen, Annika Langvad, Malene Degn, Simon Andreassen) en titelverdediger Frankrijk (Jordan Sarrou, Mathis Azzaro, Pauline Ferrand-Prevot, Lena Gerault en Neilo Perrin Ganier) reden de hele tijd in de top vier. In de slotfase won Andreassen de sprint van Perrin Ganier. Engeland finishte op korte afstand als vierde, ook Amerika, Italië, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Hongarije en Canada finishten in de top tien. De Canadezen lagen bij het ingaan van de laatste ronde nog eerste, maar vielen met het rijden van juniore Anne Tremblay ver terug.

Nederland deed niet mee aan de estafette. Bondscoach Gerben de Knegt leg de focus op de individuele races.

Uitslagen WK Mountainbike 2017 Cairns

Related posts

IJzersterke Tauber tweede in Oostenrijk

by Juul van Loon
7 jaar ago

Finalewedstrijd definitief afgelast, Van Bolhuis eindwinnaar ICW

by Juul van Loon
9 jaar ago

Von Berswordt naar het Zwitserse JB Brunex Felt

by Juul van Loon
5 jaar ago
Mobiele versie afsluiten