AD: Van der Poel verkiest ook in 2018 mtb boven de weg

We hebben afgelopen maanden genoten van zijn prestaties op de mountainbike en zoals het er nu naar uitziet krijgen we ook in 2018 weer spektakel voorgeschoteld. Mathieu van der Poel laat de weg voorlopig links liggen en richt zich ook na het komende cross-seizoen op de mountainbike. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Van der Poel heeft, zoals hij eerder al aangaf, een medaille op de Olympische Spelen van Tokio in gedachte. “Voor de Spelen in Tokio lijkt het me redelijk haalbaar om me te selecteren. Voor mij zal het makkelijker zijn om op de mountainbike naar Tokio te gaan dan voor de wegwedstrijd. Zeker als ik kijk naar de medaillekansen”, zegt hij in AD Sportwereld.

“Ik maak mijn eigen beslissingen. De weg is wel leuk, maar ik vind dat ik nog tijd genoeg heb om die stap te maken. In 2020 ben ik pas 25 jaar en dat vind ik nog steeds jong genoeg. Met een normale carrière kan ik dan nog altijd tien jaar op de weg rijden.”

Daarnaast bevestigt Van der Poel iets dat de lezers van Bikesight al lang weten: dat hij op de mountainbike harder af heeft gezien dan op de crosser.

Related posts

Danny Sleeckx weer eens de beste in TMZ

by Juul van Loon
7 jaar ago

Belg Meyvis klopt landgenoot Massaer in Alphen, ook zege Van Asselt

by Juul van Loon
5 jaar ago

Eerste nationale titel voor Nordemann: ‘kan het nog niet geloven’

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten