Sterke Sauerland-week voor wegrenner Wielink

Er zijn er die voor minder veel vaker naar Duitsland afreizen. Twee Sauerland-marathons hebben Rik Wielink afgelopen twee weekeinden twee mooie podiumplekken opgeleverd. De 21-jarige coureur van De IJsselstreek – normaal vooral actief op de weg – werd zowel in de Kahler Asten Trailmarathon in Nordenau als in de Sauerland Marathon in Grafschaft tweede overall.

In Nordenau, een manche in de SforZ MTB Marathoncup, kreeg het deelnemersveld te kampen met extreme omstandigheden. Niet alleen was de dag ervoor in de Duitse heuvels al veel regen gevallen, ook tijdens de marathon bleef het niet droog. De organisatie besloot het parcours daarom iets aan te passen (van 85 naar 77 kilometer) en de beruchte skihelling vanwege de vele modder te omzeilen.

Na een snelle openingsfase bleek ‘Bikesight.nl-vriend van de site’ Lomas Wefing verreweg de sterkste. De in Duitsland woonachtige Brit finishte na een mooie solo na 3,5 uur, tien minuten voor Wielink (de sterkste van een achtervolgende groep van vier) en een klein kwartier voor de schrijver van dit artikel. Ook Patrick de Laat (vierde), Ruud Grandia (zesde), Wouter Hendriksen (achtste), Marcel Witte (negende) en Pascal Noort (tiende) haalden de top tien.

In Grafschaft – de klassieker onder de Sauerland-marathons – stond er geen maat op Peter Hermann, maar Wielink was daar opnieuw een sterke tweede. Hij gaf na 109 kilometer en 2900 hoogtemeters met zijn tijd van 4,5 uur tien minuten toe op de Duitse winnaar. Gerrit Rosenkranz werd op twee minuten achterstand derde. Top tien-noteringen waren er ook voor Jasper Schouten, en opnieuw De Laat.

Bekijk de volledige uitslagen van beide marathons, inclusief de kortere afstanden hier en hier.

Related posts

9thWave-wielen rollen ook in Gallahaan Trail lekker

by Juul van Loon
6 jaar ago

Bekkenk en Classens in top tien zeer modderige Kellerwald Marathon

by Juul van Loon
7 jaar ago

De Maar in Meda: nog geen vorm, wel WK-kwalificatie

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten