Habitat nipt beste Nederlanders na sterke Transalp

2017 BIKE Transalp powered by Sigma / Finish of 7th stage which led from Lavarone - Riva del Garda on July 22, 2017

Het blijft een van de mooiste etappewedstrijden van Europa, over schitterende paden en met vooral prachtige vergezichten: de nog steeds prestigieuze Transalp. In de editie van dit jaar, met een parcours via de Dolomieten, werd de traditionele strijd van beste Nederlandse team gewonnen door Rob van der Werf en Patrick van Leeuwen. Het gelegenheidsduo van Habitat for Humanity finishte knap als twaalfde in het eindklassement bij de elite-mannen.

Ze bleven daarmee, ondanks een aantal lekke banden, het eerste team van MijnBad/Giant één plekje voor. Na 25 uur koers in zeven dagen gaven Roel Verhoeven en Bas Peters tien minuten toe op hun landgenoten.  Daarachter reden ook Peters en Verhoevens teamgenoten Kelvin Bakx en Jan Weevers een knappe Transalp. Zij finishten na een constante wedstrijd net buiten de top twintig: 21e.

De Transalp werd gedominieerd door de twee teams van Centurion Vaude, die samen alle etappes wonnen. De eindzege ging naar Daniel Geismayr en Hermann Pernsteiner, voor hun teamgenoten Jochen Kass en Markus Kaufmann. Jeremiah Bishop en Kristian Hynek finishten als derde.

Bij de vrouwen, waar geen Nederlanders aan de start stonden, waren Esther Süss en Jennie Stenerhag (Meerendal CBC) oppermachtig. De Nederlanders Marcel Witte en Michael Breedt pakten een tiende plek in het door Massimo Debertolis en Jaikel Dax gewonnen zwaarbezette Masters-klassement. Johan van den Beemd en Ton Damen (26e) waren in dat klassement de tweede Nederlanders, Peter Wouters en Sjack Schellekens (28e) derde.

De Mix-categorie werd een prooi voor Silke Ulrich en Sascha Schwindling. Op de 23e plaats was de tweeling Ranhilde en Irjan Luttenberg het beste Nederlandse duo. Met een 22e plek waren Robbert de Moor en Mark de Beule snelste landgenoten in de Grand Masters-categorie.

Alle uitslagen Bike Transalp 2017

Related posts

Van der Poel nu wél de beste in La Hallonienne

by Juul van Loon
6 jaar ago

Van der Breggen en Langvad lopen tegen planning in toch weer uit

by Juul van Loon
5 jaar ago

Becking meteen op podium in Andalucia Bike Race

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten