Klimgeit Heijs kampioen bij de amateurs: ‘Ik wist dat ik hier kon winnen’

Onder de amateurs was hij als ‘klimgeit’ al aangestipt als dé kanshebber en die favorietenrol maakte Hielke Heijs zaterdag meer dan waar. De 21-jarige coureur van VisscherHolland werd op het pittige parcours in Landgraaf Nederlands kampioen bij de amateurs.

Heijs kwam solo over de meet. Al vroeg in de wedstrijd reed hij weg bij zijn grootste concurrenten Wim de Bruin en Micki van Empel. Daarvoor waren mede-favorieten Yannick Runhart en Edwin Geerdink beiden door een lekke band al teruggevallen uit de kopgroep. “Ik dacht, ik probeer het gewoon”, zei Heijs. “Het ging zo lekker. Ik reed relatief makkelijk alleen weg.”

Vanaf het begin van het seizoen stond er om het NK een grote rode cirkel in de agenda van Heijs. “Ik wist dat ik hier kon winnen”, zei de mountainbiker die dit seizoen nog geen een wedstrijd had gewonnen. “Dit soort parcoursen liggen mij. Ik ben een echte klimmer. Heel gaaf dat het me nu een Nederlandse titel oplevert. Het betekent veel voor me. Ik ben nu drie jaar wedstrijden aan het rijden, en het is mooi dat ik nu zo’n beloning pak. Of ik nu overstap naar de elite? Dat weet ik nog niet. Op dit soort rondjes kan ik goed mee, maar in het vlakke niet. En ik wil eigenlijk wel graag een jaar in het rood-wit-blauw rijden.”

Uitslag NK Mountainbike Amateurs 2017 (ovb).

  1. Hielke Heijs
  2. Wim de Bruin
  3. Micki van Empel
  4. Maarten Visker
  5. Paul Timmer

Related posts

Arts terug op het juiste spoor met zege in Landgraaf

by Juul van Loon
8 jaar ago

Proloog Cyprus: Becking veertiende, Terpstra vijftiende

by Juul van Loon
9 jaar ago

Van Houts tiende op Olympisch parcours

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten