De Knegt neemt elf coureurs mee naar EK in Italië

Geen Hans Becking en Mathieu van der Poel – zij hebben zich afgemeld – maar dat neemt niet weg dat bondscoach Gerben de Knegt eind juli met een mooie selectie afreist naar het EK Mountainbike in Darfo Boario Terme in Italië. Elf renners zijn geselecteerd.

“Van der Poel en Becking starten niet omdat dit niet in hun planning past”, legt de bondscoach uit. “Michiel van der Heijden zal wel aan de start verschijnen. De voormalige wereldkampioen U23 moet zich weer bewijzen, en gaat voor een top 10 klassering.”

De Knegt heeft vooral veel vertrouwen in goede resultaten bij de junioren en beloften. “Daar hebben we zeker podiumkansen”, zegt hij. “Zo reed Anne Tauber vorig weekend nog naar een achtste plaats bij de Elite in de World Cup van Andora en ook de regerend Wereldkampioenen U23 bij het Veldrijden, Annemarie Worst, is kanshebber voor het podium. Bij de Belofte mannen hebben we renners die tot de wereldtop behoren, zoals Milan Vader. Maar ook bij de Junioren hebben we twee renners die vooraan mee gaan strijden. De broeders Van Dijke hebben zich dit seizoen internationaal bewezen.”

In de eliminator doet naast Anne Terpstra ook Jeroen van Eck mee. “Ook daar is het podium haalbaar”, aldus de bondscoach.

De eliminator is de opening van het EK op vrijdag 28 juli. Daarna rijden de junioren en beloften (29 juli) en de elite (30 juli). Het parcours is helemaal nieuw. “Nooit eerder was hier een wedstrijd op dit niveau. Het zal dan ook een verrassing zijn voor de renners.

Selectie EK Mountainbike 2017

Elite mannen

Elite vrouwen

Junior mannen

Junior dames

Belofte mannen:

Belofte dames

XCE Elite mannen:

XCE Elite vrouwen

Related posts

Classens op pole-position, Van Kleef en Boschker studentenkampioen

by Juul van Loon
5 jaar ago

Net herstelde Worst verbaast zichzelf met overwinning in Berlicum

by Juul van Loon
8 jaar ago

Sterke uitslag Becking en Scholten in Sherwood Pines

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten