Bizar zware MB Bike Race krijgt zelfs Verhoeven klein

Als de winnaar Urs Huber heet en het ijzersterke Zwitserse marathonkanon net geen tien uur (!) nodig heeft om de finish te bereiken, dan weet je dat je te maken hebt met een bizarre wedstrijd. Of het zoals de organisatie zelf zegt de zwaarste marathon van de wereld is, laten we het in het midden, maar de MB Bike Race in het Franse Combloux is met zijn 141 kilometer en 7000 hoogtemeters een wedstrijd die meetelt en ongetwijfeld de meest heftige van de UCI Marathonseries is.

Het is ook de eerste manche in een nieuwe cyclus van de prestigieuze wedstrijdserie van de internationale wielerbond. Roel Verhoeven is niet vies van een uitdaging en greep de wedstrijd aan om met een plek bij de beste twintig meteen ‘even zijn WK-kwalificatie voor 2018 binnen te tikken’.

Daarin slaagde hij niet, maar dat neemt niet weg dat de coureur van MijnBad/Giant wel goed bezig was daar in de Alpen. Na ongeveer zestig kilometer en ruim vier uur koers (nee, geen poldergemiddeldes) lag Verhoeven op de derde plek. Hij ging echter onderuit, had een flinke kniewond die hechtingen nodig had en moest noodgedwongen opgeven.

Verhoeven zal wel gewoon op tijd hersteld te zijn om over twee weken samen met teamgenoot Bas Peters aan de start te staan van de Transalp.

Related posts

Van der Velde is de laatste van ruim 500 helden van Drenthe 200

by Juul van Loon
6 jaar ago

Cape Pioneer: Boelen/Groen en Rood/Mos vechten zich samen terug

by Juul van Loon
7 jaar ago

King en Queen Gambon en Zeldenrust winnen wielset 9th Wave Cycling

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten