Parcours NK, inclusief rockgarden, is al uitgepijld

Renners die het parcours van het Nederlands kampioenschap cross-country in Landgraaf goed willen verkennen, kunnen zich al op de Wilhelminaberg gaan uitleven. Mountainbikeclub Discovery heeft het rondje voor het grootste deel uitgepijld.

Sinds deze week is er in een van de afdalingen ook een heuse rockgarden aangelegd. Die is zowel onderdeel van de vaste route van Landgraaf, als het parcours van het NK.

De route die met speciale bordjes is aangegeven, is voor 75 procent gelijk aan de route die tijdens het NK zal worden gereden. Enkele stukken lopen tegen de vaste Parkstad-route in en zijn daarom voor de veiligheid aangepast ten opzichte van het daadwerkelijke NK Parcours. Ook het stuk van en naar Park Strijthagen is niet opgenomen in de uitgepijlde route, omdat poorten die tijdens het NK open zullen zijn, doorgaans dicht zijn. De route begint achter de manege aan de Overstehofweg, waar het fietspad langs de Wilhelminaberg begint.

De route is te rijden door het volgen van de rode aanduidingen met de tekst ‘NK MTB 2017’ in de bollen. De titelstrijd wordt op 15 en 16 juli verreden. Op vrijdag 14 juli is er ook nog het NK Eliminator.

Related posts

Van de Vrede en De Vries Zeeuws kampioen mountainbike

by Juul van Loon
8 jaar ago

Snowbike: Van Eck ‘mist’ start, Elferink opnieuw vierde

by Juul van Loon
7 jaar ago

Classens op pole-position, Van Kleef en Boschker studentenkampioen

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten