Van der Poel vierde op WK Marathon, Becking zevende

Hij ging voor de wereldtitel, maar strandde uiteindelijk net naast het podium. Dat neemt niet weg dat Mathieu van der Poel met een vierde plek op het WK Marathon opnieuw zijn visitekaartje heeft afgegeven. De Nederlandse alleskunner hoefde in het Duitse Singen alleen wereldkampioen Alban Lakata, titelverdediger Tiago Ferreira en Daniel Geismayr voor zich te dulden. Daarachter reed ook Hans Becking een sterke wedstrijd.

Van der Poel kon lang mee met een steeds kleiner wordende kopgroep, maar was niet in staat om het veld zijn wil op te liggen. Uiteindelijk moest hij ongeveer vijftien kilometer voor de streep voorin de rol lossen. Op de finish gaf hij met zijn tijd van 3.20 uur ruim twee minuten toe op Lakata. De Oostenrijker won de sprint van drie.

Van der Poel won de sprint van een groep met onder meer Jaroslav Kulhavy (vijfde), Nicola Rohrbach (zesde) en zijn landgenoot Hans Becking (zevende). De coureur van CST-Sandd zat in eerste instantie niet in de eerste groep, maar reed zich daarna knap terug naar de voorste gelederen. Tot ongeveer twintig kilometer van de streep reed hij op slechts twintig seconden van de leiders.

Ook Jasper Ockeloen reed een tijdje in die groep, maar hij moest er vanaf en finishte op een 36e plek als derde Nederlander. Roel Verhoeven kwam als 63e binnen, Bas Peters werd 65e, Rob van der Werf 74e, Tim Smeenge 81e, Robbert de Nijs 83e en Thom Bonder 98e. Marc de Maar viel met materiaalproblemen uit, Bart Classens besloot vanwege gezondheidsproblemen niet te starten.

Bij de vrouwen speelden de Nederlandse vrouwen geen rol. Hielke Elferink kwam als 33e over de meet, Laura Turpijn werd 44e en Linja de Jonge 66e. De wereldtitel ging daar naar Annika Langvad, die Sabine Spitz en Gunn-Rita Dahle Flesjaa voorbleef.

Uitslagen WK Marathon

 

Related posts

NK Marathon: Montferland onzeker, alternatief onbekend

by Juul van Loon
7 jaar ago

KMC-Fruit to Go wederom op het podium in Cape Pioneer Trek

by Juul van Loon
6 jaar ago

Nissen en Pinto de beste op Ibiza

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten