Terpstra verdedigt leiding Bundesliga met verve

302, Terpstra, Anne, Ghost Factory Racing Team, MBC Bar Ende, NED

Anne Terpstra staat na dit weekeinde nog steviger aan de leiding in de Bundesliga. De Nederlands kampioene van Ghost boekte in het Duitse Wombach haar tweede zege in drie manches.

Terpstra vocht een gevecht uit met meervoudig wereldkampioene XCE Alexandra Engen, Hannah Klein werd derde. Nadat Engen in het begin de leiding had genomen, nam Terpstra over en kwam solo (en met meer dan twee minuten voorsprong) over de meet. In dezelfde race werd Lotte Koopmans achtste en Sophie von Berswordt negende.

“Ik ging zo hard mogelijk, maar met reserve omdat ik wist dat Alexandra is sterk in het begin en aan het einde”, zei Terpstra, die erg blij was met de overwinning.

Ook Vader en Bouwmeester sterk
Bij de elite-mannen hield Milan Vader zich prima staande in het elite-veld. De coureur van Watersley R+D werd zevende, op drie minuten achterstand van winnaar Simon Stiebjahn. Frank Beemer kwam als negende binnen.

Bij de belofte-mannen pakte Marc Bouwmeester een mooie podiumplek: hij werd op een kleine minuut achterstand van winnaar Simon Schneller tweede.

Uitslagen Bundesliga Wombach

Related posts

Van der Meer sterkste belofte én elite in NRW-Cup

by Juul van Loon
9 jaar ago

Sandd wordt ook titelsponsor mountainbiketeam Brentjens

by Juul van Loon
7 jaar ago

Van Regenmortel pakt eerste nationale titel na opmars

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten