Als hij in de tweede etappe niet had gegokt (en verloren) had er misschien meer ingezeten, maar Hans Becking kan ondanks dat terugkijken op een prima Alpentour Trophy (UCI.S1). De coureur van CST-Sandd-American Eagle liet in de loodzware Oostenrijkse vierdaagse opnieuw zien in uitstekende vorm te verkeren en bekroonde dat met een zesde plek in een ijzersterk deelnemersveld.

Becking verloor in de tweede rit acht minuten op de podiumkandidaten, maar herstelde daar prima van in de laatste twee ritten. Zaterdag miste hij met een vierde plek het podium op een haar na, zondag werd hij in de altijd pittige klimtijdrit zesde. Die plek nam hij ook in in het eindklassement, dat op de eerste drie plekken werd bezet door Oostenrijkers: Daniel Geismayr, Hermann Pernsteiner en Alban Lakata. Ook Daniele Mensi en Moritz Milatz eindigden nog voor Becking.

Achter Becking haalde David Nordemann knap de top twintig (zeventiende). Thijs van Amerongen werd 29e en Patrick van Leeuwen 41e. Bart Pennings (45), Wouter Sieben (46) en Stef de Louwere (50) reden zich ook nog in de top vijftig.

Bij de vrouwen (zege voor Christina Kollman) eindigde Linja de Jonge als zestiende (en laatste). In de elite-master categorie (zege voor de Belg Michiel van Aelbroeck) finishte Bart Brentjens als zevende, Leander Hamelink haalde de top tien net niet (elfde). In de overige categorieën waren er mooie uitslagen te noteren voor Wim de Bruin (derde sportklasse 1), Yannick Runhart (zesde sportklasse 1), Ruud Hendriks (negende sportklasse 1), Mark Vennix en Bart Franssen (zevende en negende sportklasse 2) en Peter Wouters (zevende sportklasse 4). Michelle Zacht werd achtste in de sportklasse vrouwen.

Uitslag Alpentour Trophy 2017