Hij maakte opnieuw indruk, nu in de Franse wegkoers Boucles de la Mayenne. Daar won Mathieu van der Poel afgelopen weekeinde twee ritten en het eindklassement. Maar dat wil niet zeggen dat het Nederlandse talent het mountainbiken voor dit seizoen laat voor wat het is. De Vlaamse krant HLN meldt dat Van der Poel zeer waarschijnlijk aan de start staat in de World Cups in Lenzerheide (Zwitserland) en Val di Sole (Italië).

Het was al bekend dat de coureur van Beobank-Corendon, die verbaasde in de wereldbekers van Nove Mesto (achtste) en Albstadt (tweede) en daar al informeerde over de parcoursen van andere World Cups, op 25 juni zal starten in het WK Marathon.

De wereldbeker in Lenzerheide is op 9 juli, die in Val di Sole op 25 augustus. Vooraf zijn er nog manches in Andorra (2 juli) en Mont-Sainte-Anne (6 augustus). Waarom Van der Poel die wél laat schieten is op de redactie van Bikesight.nl onbekend.