Het is uitgegroeid tot een fantastisch evenement, met de straten van Goirle volgepakt met publiek en een hoop entertainment. Maar alhoewel Roy Donders pinkstermaandag een topoptreden weggaf, was hij natuurlijk niet hét hoogtepunt van het NK Streetrace. Dat blijven altijd nog de kampioenschappen, die op het lastige circuit in de Brabantse plaats een prooi werden voor Twan van den Brand en Puck Pieterse.

Van den Brand (Volkel) stond op het hoogste treetje van een geheel Brabants podium. Hij werd geflankeerd door lokale favoriet Patrick van Leeuwen (Hilvarenbeek) en de altijd sterke titelverdediger Jeroen Boelen (Drunen).

Bij de vrouwen leverde Pieterse een bijzonder knappe prestatie. De pas 15-jarige (!) cross-specialiste bleef in de strijd om het rood-wit-blauw de ook nog jonge Maaike de Heij (18) en Lizzy Witlox (22) voor.

In Goirle was er ook een schitterende prominentenrace, met mannen als Johny Hoogerland, Johan Museeuw en Richard Groenendaal aan de start. Bart Brentjens zou Bart Brentjens niet zijn als hij ook die zege niet aan zijn imposante palmares zou willen toevoegen en dat gebeurde ook. Na een strijd (als vanouds) met thuisrijder Gerben de Knegt kwam de Olympisch kampioen van 1996 als eerste over de meet. Groenendaal finishte als derde.

Uitslag NK Streetrace 2017