Van der Poel: ‘zonder pech was podium mogelijk geweest’

Waar de complete mountainbikewereld al versteld stond van zijn achtste plek in de World Cup in Nove Mesto, was er bij Mathieu van der Poel na zijn indrukwekkende inhaalrace van zondag toch ook sprake van teleurstelling. “Zonder pech was het podium mogelijk geweest”, zei de pas 22-jarige Nederlandse alleskunner op de website van zijn team.

Van der Poel stond achteraan (op plek negentig) en werd bij de start opgehouden door een val, ging daarbij zelf ook onderuit en kreeg te kampen met een haperende derailleur. Daardoor reed hij in de beginfase noodgedwongen met een grote versnelling. Daar bleef het niet bij voor Van der Poel. “In de tweede ronde kwam ik op een singletrack hard ten val op mijn elleboog. Ik kon weer verder, maar moest toch even bekomen van de smak. De veer was toen half gebroken, maar er was een punt op het parcours waar ik de toppers steeds zag rijden en ik had het gevoel dat ik tijd goedmaakte. Daar putte ik veel kracht uit.”

De veldrijder (of mogen we hem al mountainbiker noemen?) ging vervolgens als een dolle te keer en reed richting de finish zelfs even zevende plek. “Maar in de slotfase viel mijn ketting nog twee keer af.”

Komende week rijdt Van der Poel de Ronde van België, en hij zal dus niet starten in de wereldbeker in Albstadt van komende zondag. Mountainbikend Nederland, waaronder Bart Brentjens, spreekt op social media de hoop uit dat het multitalent in Duitsland toch zijn goede startpositie gaat verzilveren.

Related posts

EK: Neff met machtsvertoon kampioen, Tauber zesde

by Juul van Loon
5 jaar ago

Noodkreet Benelux Cup Paasbike: te weinig voorinschrijvers

by Juul van Loon
7 jaar ago

Marianne Vos over mountainbiken: ‘Een prachtige discipline’ (video)

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten