Benelux Cup: Groen beste Nederlander, Colombiaanse klopt Betsema

Terwijl de echte wereldtop reed in Nove Mesto werd in het Belgische Eupen een nieuwe manche verreden in de prestigieuze SsangYong Benelux Cup. Daar stond ook aardig wat hardrijders aan de start, waarvan Erik Groen de beste Nederlander was. Hij werd vierde bij de elite-mannen.

Groen (Stappenbelt-Specialized) was omgeven door Belgen: Quinten Hermans, Nick de Vries en Sander Elen stonden op de drie hoogste treetjes van het podium, daarnaast was Perry van den Bos de enige andere Nederlander in de top tien, op de zevende plek. Max van Hoorne, dit seizoen verrassend sterk, werd elfde.

De prachtige naam van Laura Valentina Abril Restrepo prijkte bovenaan bij de elite-vrouwen. De Colombiaanse werd op de hielen gezeten door de Nederlandse Denise Betsema, die anderhalve minuut later als tweede over de streep kwam. Kiki van Asselt finishte op 3,5 minuut achterstand als derde.

Op de zware en ook technische omloop in Eupen waren er zondag ook zeges voor Zoë Mulder (junior-vrouwen), Puck Pieterse (nieuwelingen-meisjes), Daniel Tulett (junioren) en Lukas Malezsewski (nieuwelingen).  Op zaterdag, toen het parcours nog iets glibberiger was, gingen de overwinningen naar Christan de Graaff (30+), Kurt Tempst (40+), Jos Bogaerts (50+) en Arne Tureluren (amateurs).

 

Related posts

Van den Boogert ‘kampioen van Apeldoorn’

by Juul van Loon
8 jaar ago

Wintercompetities: Van Hoorne en Arts nog ongeslagen

by Juul van Loon
8 jaar ago

Van Eck keert terug in stijl: tweede plek in wereldbeker

by Juul van Loon
4 jaar ago
Mobiele versie afsluiten