Nordemann haakt op Olympische grond aan bij wereldtop

David Nordemann kruipt langzaam maar zeker richting de internationale top van het mountainbiken. Het 19-jarige talent van CST-Sandd-American Eagle reed zondag in het Londense Hadleigh Park naar een knappe achtste plek in een UCI-race van de buitencategorie.

Op het parcours waar in 2012 de Olympische Spelen werden verreden finishte Nordemann maar drie minuten achter de Franse winnaar Maxime Marotte. Verder hoefde hij alleen Anton Cooper, Manuel Fumic, Daniel McConnell, Grant Ferguson, Martin Gluth en Kevin Panhuyzen voor zich te dulden. Ook Frank Beemer (Habitat for Humanity) reed een mooie uitslag: hij werd dertiende.

Onervaren Koopmans zevende
Bij de vrouwen leverde Lotte Koopmans een knappe prestatie: de nog onervaren renster van Kona LTD finishte in het elite-vrouwenveld als zevende, kort achter Annemarie Worst (zesde). De zege was daar voor Annie Last, voor Barbara Benko, Rebecca Henderson en de Belgische Githa Michiels.  Ook Kiki van Asselt (elfde) en Maaike de Heij (veertiende) reden sterk.

Op Hadleigh Park was ook een manche in de UCI Junior Series. De junioren-tweeling Mick en Tim van Dijke reden daar mooi voorin mee. Mick van Dijke werd na een lekke band zesde, zijn broer Tim kwam als elfde over de meet. Zoë Mulder finishte op die positie (elfde) bij de junior-vrouwen.

 

Related posts

Van Hoorne verrassende winnaar, chaos bij finish elite-vrouwen

by Juul van Loon
6 jaar ago

NL Cup Assen: eerste mtb-race Alvarado, eerste zege Alvarado

by Juul van Loon
5 jaar ago

Belg Hermans klopt Nederlandse elite in Assen

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten