Als je na een zevende plek in een zwaar bezette UCI-race (van de buitencategorie) kan spreken over mindere benen, dan zit het met de algehele conditie wel goed. Anne Tauber reed afgelopen weekeind in de Bundesliga in het Duitse Heubach opnieuw tussen de wereldtop, al kwam ze nu – in tegenstelling tot eerder dit seizoen – niet tot een podiumplek.

“Vooral de lange klim en de iets minder goede vorm van de dag was het zwaar”, zei Tauber over de race, waar ze uiteindelijk wel tevreden mee was.  “In de eerste ronde lag ik ongeveer op positie tien. Maar zoals vaker lukte het me in ronde 3 en 4 te herpakken en fietste ik naar een zevende positie vlak achter de Zwitserse Keller. Ik had bedacht in de laatste ronde alles op alles te zetten om haar nog te kloppen maar had in de lange klim mijn energie tank leeg gereden.”

“Vooral de lange klim en de iets minder goede vorm van de dag was het zwaar”

Tauber gaf uiteindelijk vier minuten toe op winnares Sabine Spitz. Zij haalde het voor Yana Belomoina (CST-Sandd), Annika Langvad, Jolanda Neff, Adelheid Morath en Keller. Anne Terpstra finishte op een vijftiende plek, waar ze op meer had gehoopt.

Vader verliest milimetersprint
Bij de belofte-mannen reed Milan Vader een sterke race. De coureur van Watersley R+D had tot de laatste milimeters van de race zicht op de zege, maar moest in de sprint net zijn meerdere erkennen in de Duitser Maximilian Brandl. De Belg Wout Alleman werd finishte daarmee net voor David Nordemann (CST-Sandd), die met zijn vierde plek wel nog op het podium mocht plaatsnemen.

Van der Heijden buiten de top twintig
Michiel van der Heijden was de enige Nederland bij de elite-mannen. De coureur van Scott-SRAM eindigde met een 23e plek in de middenmoot. De overwinning in Heubach was voor de Zwitser Matthias Flückiger, voor de Fransman Jordan Sarrou en zijn landgenoot Florian Vogel. Julien Absalon (vierde) en Marcel Guerrini haalden het podium ook.

Van Dijke beste Nederlander bij de junioren
Tim van Dijke (Team Rebel) was op de dertiende plek de beste Nederlander bij de junioren. In die race werd Niels van Uum 42e en Joppe de Vries 45e. Bij de junior-vrouwen werd Zoë Mulder knap zesde.

[su_button url=”http://my2.raceresult.com/66572/results?lang=de#” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslag Bundesliga Heubach 2017 [/su_button]