Nederland wordt op het WK Marathon, op 25 juni in het Duitse Singen, met een mooie selectie vertegenwoordigd. Tijdens de Roc d’Ardenne, afgelopen zondag in het Belgische Houffalize, verzekerden Hans Becking, Jasper Ockeloen, Rob van der Werf en Bas Peters zich van een ticket. 

In de zwaar bezette manche van de UCI Marathonseries – een top twintig in een dergelijke wedstrijd is voldoende voor kwalificatie – kwam Becking als beste Nederlander uit de bus. De Nederlandse xc-kampioen reed de hele tachtig kilometer in de voorste gelederen, maar kwam net te kort voor het podium: hij werd vierde, op drie minuten achterstand van de ongenaakbare winnaar Hector Paez en kort achter Frans Claes en Sascha Weber.

Ockeloen bewees dat zijn Nederlandse marathontitel van afgelopen oktober geen toevalstreffer was. Hij kwam vijf minuten achter Becking knap als zevende over de meet. Ook de dit seizoen sterke Roel Verhoeven (MijnBad/Giant), hij was al zeker van WK-kwalificatie, haalde de top tien. Van der Werf (twaalfde) en Peters (dertiende) finishten daar net buiten.

Inmiddels hebben zich zeven Nederlanders gekwalificeerd voor het WK. Naast Verhoeven hadden ook Robbert de Nijs en Bart Classens al een ticket op zak. Er zijn tot eind juni nog verschillende momenten waarop renners zich voor de titelstrijd kunnen kwalificeren, onder andere Marc de Maar hoopt nog op een ticket.

In de Roc d’Ardenne kwamen Anne-Mark van der Vlag en Stijn Appel tekort voor kwalificatie, maar zij verzekerden zich met een 36e en 37e plek wel van punten voor het klassement van de UCI Marathonseries. Appel werd met zijn prestatie ook nog derde in het klassement voor belofte-renners.

[su_button url=”http://www.chronorace.be/classements/Classement.aspx?eventId=1186579204860368&mode=large&IdClassement=15032″ target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslag Roc d’Ardenne 2017 [/su_button]