Benelux Cup: De Vocht achterhaalt in slotfase Vader en Van der Heijden

Een ondanks de nachtelijke regenval traditioneel snel parcours zorgde bij de elite-mannen voor een spannende Paasbike in Nieuwkuijk. De tweede manche van de SSangyong Benelux Cup én tevens Benelux Kampioenschap werd een prooi voor de Belg Bart de Vocht.

Lang zag het er naar uit dat Milan Vader en Michiel van der Heijden voor de zege zouden gaan sprinten. Eerst reed Vader alleen voorop, later achterhaalde Van der Heijden hem. Daartoe kwam het niet: de Belg Bart de Vocht – al vaker sterk in Nieuwkuijk – hing door een aantal fouten op het vinkentouw, maar kon in de slotfase het gat dichtrijden én naar de zege sprinten. Van der Heijden werd tweede, Vader derde.

Daarachter finishte Hans Becking als vierde, Frank Beemer werd vijfde. Becking had daar, amper twee dagen na de door hem gewonnen Portugal Tour MTB, vrede mee. “Ik heb in die anderhalf uur meer afgezien dan afgelopen week”, grapte hij.

Terpstra oppermachtig
Anne Terpstra reed voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in Nederland en deed dat met overgave. De Nederlands kampioene van Ghost Factory was oppermachtig bij de elite-vrouwen. Achter haar reed ook Denise Betsema een eenzame wedstrijd, die haar een mooie tweede plek opleverde.  Derde werd Kiki van Asselt, voor Marquerite de Neve en Sophie von Berswordt.

Titels mooi verdeeld
In de diverse categorieën waren de Benelux-titels mooi verdeeld tussen Nederland en België. Op maandag waren ‘wij’ het meest succesvolst met zeges voor Mick van Dijke (voor Timo Kielich en Tim van Dijke) bij de junioren, Zoë Mulder (voor Julia Boschker en Anouk van der Meijden) bij de junior-vrouwen en Puck Pieterse bij de nieuwelingen (voor Fleur van der Peet en Larissa Hartog).

Zondags waren juist de Belgen die de meeste zeges pakten: Lukas Malezsweski bij de nieuwelingen, Gerrit Delfosse bij de Masters 40+, Ronny Geerts bij de Masters 50+ en Arne Tureluren bij de Amateurs. Alleen Christian de Graaff (Masters 30+) bezorgde Nederland op de eerste dag van de Paasbike een Benelux-titel.

[su_button url=”http://www.knwu.nl/mountainbiken/uitslagen” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Benelux Kampioenschap 2017 [/su_button]

 

Related posts

De Knegt neemt Groen en De Vries mee naar Albstadt

by Juul van Loon
7 jaar ago

Vader pakt ook de zege in 3-Nations Cup Houffalize

by Juul van Loon
6 jaar ago

Geen NL Cup meer, acht of tien manches in 3-Nations Cup

by Juul van Loon
5 jaar ago
Mobiele versie afsluiten