Becking en Massaer worstelen zich naar eindzege Portugal Tour MTB

Ze legden de basis in de proloog en de eerste twee etappes, en overleefden de laatste de drie ritten. Het was voor Hans Becking (CST-Sandd) en zijn Belgische teampartner Joris Massaer voldoende om de Portugal Tour MTB (UCI.S2) op hun naam te schrijven.

Het tweetal (dat verschillende keren met een lekke band langs de kant stond) verdedigde in de laatste etappe een voorsprong van minder dan tien minuten op een aantal andere teams. Die voorsprong kwam in gevaar: in de zeer technische rit van 62 kilometer – met daarin een groot aantal lastige singletracks – kreeg Massaer te kampen met een kapot pedaal. Becking en hij kwamen daardoor slechts als zesde over de meet, op zes minuten achterstand van de ‘sterke stuurders’ van Rose/Vaujany (Steffen Thum/Rémi Laffont). Het Duits/Franse duo schreef de etappe op hun naam, maar kwamen drie minuten te kort om Becking en Massaer van de eindzege te houden. Derde werden de Portugezen Ricardo Marinheiro en Goncalo Amado.

Top tien voor Classens/Verhoeven
Dat de Portugal Tour MTB een aanslag is op mens en machine bewezen ook Roel Verhoeven (Mijnbad/Giant) en Bart Classens (ThijsHendriks.nl-Bikesight). Het gelegenheidsduo kreeg in de prachtige, maar lastige rittenkoers door de afgelegen Viseu-provincie te kampen met goede en slechte dagen, en net als veel andere teams met meerdere lekke banden. Desondanks behaalden ze in het kwantitatief kleine, maar kwalitatief sterke veld een negende plek in het eindklassement.

Uw Bikesight-redacteur finishte samen met de talentvolle Brit Lomas Wefing op een dertiende plek in de overall-rangschikking.

[su_button url=”https://stopandgo.com.pt/liveTiming.php?idevt=47#” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslag Portugal Tour MTB 2017 [/su_button]

 

 

Related posts

Cape Epic: etappezege Govaarts/Van de Wouw, veel pech Becking/Van Houts

by Juul van Loon
8 jaar ago

‘Gas op die Lollie’ tweede in Sudety MTB Challenge

by Juul van Loon
9 jaar ago

Lakebike24 komt met 12-uursrace met nachtelijke start

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten