Seizoen nu echt losgebarsten: korte terugblik op raceweekend

De redactie van Bikesight.nl zit op dit moment in Viseu, waar morgen de Portugal Tour MTB van start gaat. In de rest van Europa wordt ook volop gekoerst. Anders gezegd: het wedstrijdseizoen is nu echt losgebarsten. Een korte terugblik op dit weekend.

Hel van Groesbeek
In een van de populairste wedstrijden van Nederland, de Hel van Groesbeek, ging de overwinning op de 105 kilometer voor het tweede jaar op rij naar de Deen Sören Nissen. Hij won de sprint van een uitgedunde kopgroep van drie: hij troefde Bas Peters en Gerben Mos af. Bij de vrouwen was Karen Brouwer oppermachtig. Op de zeventig kilometer waren de zeges voor Remco Smits en Reza Hormes-Ravenstijn.

Benelux Cup Beringen
David Nordemann hield in de Benelux Cup in Beringen de eer van Nederland hoog. De coureur van CST-Sandd werd derde, achter de Belgen Jens Schuermans en Kevin Panhuyzen en was daarmee de enige Nederlander in de top tien. Bij de vrouwen won Githa Michiels, voor de Franse Audrey Menut en onze landgenote Annemarie Worst.

Bundesliga Bad-Säckingen
In de Bundesliga in Bad-Säckingen reed Anne Tauber sterk. Ze werd achter onder meer winnares Yana Belomoina, Maja Wloszczowska en Corina Gantenbein knap zevende. “Het was een zwaar deelnemersveld maar dat maakte het echt uitdagend”, keek ze terug op haar race. “Ook was het erg genieten van het mooie parcours. Ik had in mijn hoofd om snel te starten in het goede groepje te komen en probeerde dit vast te houden. Hierdoor was mijn 2e ronde ietsjes minder snel maar de rest wist ik vlak te houden. Met nog 2 ronden te gaan zag ik Sabine Spitz en Kalentyeva voor me. De Russische wist ik nog te pakken maar jet duurvermogen van Spitz, daar kon ik niet tegen op”.

Tauber bleef ook Anne Terpstra (elfde) voor. Frank Beemer werd bij de mannen zeventiende, Milan Vader bij de beloftes vierde.

Swiss Cup Rivera
Michiel van der Heijden is goed hersteld van de Cape Epic. De coureur van Scott-SRAM werd zevende in de zwaarbezette Swiss Cup in Rivera. Nino Schurter en Julien Absalon finishte als nummer één en twee, Titouan Carod werd derde.

Kellerwald Bikemarathon
In het Duitse Gilserberg stonden Ramses Bekkenk en Bram Rood aan de start van de Kellerwald Marathon over 120 kilometer en maar liefst 3200 hoogtemeters. Achter de Duitse winnaar Peter Hermann kwamen ze als tweede en derde over de finish.

Related posts

Jeroen van Eck wint Eliminator op dag twee van het EK MTB

by Juul van Loon
8 jaar ago

Nieuwe coup Scott-Sram, sterke Van der Heijden nu tweede

by Juul van Loon
7 jaar ago

Voorbeschouwing NK: twee keer een tweestrijd?

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten