Groen en Boelen domineren in eerste X-Treme MTB Challenge

Erik Groen is zondag winnaar geworden van de tweede manche van de NL MTB Cup. De coureur van Stappenbelt-Specialized was in de X-treme Mountainbike Challenge in Burgh-Haamsteede samen met Jeroen Boelen oppermachtig en klopte zijn teamgenoot in een sprint van twee.

Achter Groen (afgelopen week tweede in Berlicum) kwam de jonge Sam de Nijs als derde over de meet. De deelnemersvelden waren bij de eerste editie van het evenement niet al te groot, maar dat zal in de toekomst hoogstwaarschijnlijk veranderen. Veel coureurs waren lovend over het snelle, maar zeer aantrekkelijke rondje.

Op dat parcours was Sophie von Berswordt de beste elite-vrouw. Ze bleef Lizzy Witlox en Marquerite de Neve voor. Daarnaast waren er overwinningen voor Christian de Graaff (30+), Maikel Govaarts (40+), Benny Gankema (50+) en Edwin Geerdink (amateurs). In de jeugdcategorieën gingen de eerste plekken naar Mick van Dijke (junioren), Julia Boschker (junior-vrouwen), Perry Wit (nieuwelingen) en Puck Pieterse (nieuweling-meisjes).

[su_button url=”http://www.knwu.nl/mountainbiken/wedstrijdkalender/evenement/111625″ target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen X-Treme MTB Challenge 2017 [/su_button]

 

Related posts

NK MTB cross-country 2018 in Apeldoorn

by Juul van Loon
6 jaar ago

Inschrijving ATB-cross geopend, nu al vierhonderd deelnemers

by Juul van Loon
8 jaar ago

Boelen en Rotteveel de beste in streetraces

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten