Cape Epic: eerste etappezege Van der Heijden!

Een prachtige zege voor Michiel van der Heijden donderdag in de vierde etappe van de Cape Epic. Met een mooi extraatje: met zijn teamgenoten van Scott-SRAM maakte hij de strijd om de eindzege van de Zuid-Afrikaanse meerdaagse nog spannender. Door een tweede plek van Nino Schurter en Matthias Stirnemann (de twee teams kwamen samen over de meet) en tijdverlies van klassementsleiders Manuel Fumic en Henrique Avancini én nummers twee Christoph Sauser en Jaroslav Kulhavy is de strijd om de eindzege allesbehalve beslist.

In de 112 kilometer lange rit (2150hm) bleef een grote groep lang bijeen, totdat het uiteindelijk ontplofte. Van der Heijden en zijn teampartner Andri Frischknecht zaten de hele tijd in de voorste gelederen en zagen vanuit die positie dat het team van Kansai Plascon (Leonardo Paez en Mark Knox) een kleine voorsprong pakte en dat Fumic het zwaar had (en moest lossen). In de laatste dertig kilometer gebeurde er veel: Sauser en Kulhavy raakten door een lekke band ook op achterstand, Kansai viel om onbekende reden terug. Daardoor bleven de twee teams van Scott alleen voorop. Met een mooie koppelkoers (waarin Schurter het meeste werk deed)  bracht dat team vervolgens de eerste twee plekken veilig thuis.

Cannondale houdt de leiding
Sterker nog: ze reden verder weg bij Fumic en Avancini, die uiteindelijk op 2,5 minuut als derde binnenkwamen. Sauser en Kulhavy verloren uiteindelijk meer dan drie minuten. In het algemeen klassement blijft Cannondale aan de leiding, maar de verschillen zijn klein: Schurter en Stirnemann staan tweede op 1.42, Sauser en Kulhavy derde op 2.15. Door zijn etappezege stijgt Van der Heijden met Frischknecht naar de zevende plek in het klassement.

Brentjens verkleint het gat op Spanjaarden
Ook bij de Masters bleven de topteams lang bij elkaar. Bart Brentjens en Abraao Azevedo streden opnieuw vooral met George Hincapie en Cadel Evans. Ze moesten de etappezege aan de voormalig topwielrenners laten, maar kregen met hun tweede plek (op een halve minuut achterstand) wel weer meer zicht op de eindzege. De Spaanse klassementsleiders Tomi Misser en Ibon Zugasti verloren weer kostbare tijd (twee minuten) en hebben nu nog maar een voorsprong van drie minuten op Nederlands beste mountainbiker ooit en zijn Braziliaanse teamgenoot.

Elferink zevende
Bij de vrouwen verstevigden Esther Suss en Jennie Stenerhag hun leidende positie met een nieuwe etappezege. Ze wonnen met drie minuten voorsprong op Mariske Strauss en Annie Last en hun naaste belagers Sabine Spitz en Robyn de Groot, die tijd verspeelde met pech. Op twaalf minuten achterstand van de eerste plek kwam Hielke Elferink samen met Cornelia Hug op de zevende plek binnen.

[su_button url=”https://www.cape-epic.com/riders/the-2017-race/results” target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Cape Epic 2017 [/su_button]

 

Related posts

Cape Epic: Van der Heijden negende in loodzware eerste etappe

by Juul van Loon
7 jaar ago

Van der Werf rijdt de boel op een hoop bij Montferland Marathon

by Juul van Loon
9 jaar ago

Montferland Mountainbike Marathon keert terug op kalender

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten