Van der Heijden: “Lekker aan het rijden”

In zijn eerste Cape Epic gaat het tot nu prima met Michiel van der Heijden (25). Samen met zijn jonge teamgenoot Andri Frischknecht (22) finisht hij steevast in de top tien. “We zijn lekker aan het rijden”, stelde de coureur van Scott-Sram halverwege de Zuid-Afrikaanse meerdaagse vast.

Niet dat het allemaal vanzelf gaat. “Vooral de eerste etappe heb ik flink afgezien”, keek hij terug. “En bij de lange etappes maakt vooral de hoge temperatuur het heel zwaar. De samenwerking met Andri gaat erg goed, we kunnen mooi samen rijden.”

Van der Heijden reed in het verleden wel al eens de Swiss Epic. “Maar dit is heel anders. “In Zwitserland zijn de klimmen veel langer. Hier moet je echt mee in de juiste groep voor de snelle stukken.”

“Hier moet je echt mee in de juiste groep voor de snelle stukken”

Na de proloog en drie lastige etappes staan Van der Heijden en Frischknecht negende in het klassement. Ze komen op dit moment te kort om zich te mengen in de strijd om de etappezege. Of ze nog een keer een gooi naar het podium gaan doen? “Wie weet de laatste dag alles eruit halen. Maar ik verwacht dat we er dan een heel end klaar mee zijn, haha. Er komen nog een paar hele lastige etappes aan.”

 

Related posts

Becking test goede benen tijdens bewogen Andalucia Bike Race

by Juul van Loon
5 jaar ago

Costa Blanca: Van der Breggen debuteert met zege, Becking op podium

by Juul van Loon
7 jaar ago

Diverse regionale wedstrijden: de winnaars

by Juul van Loon
6 jaar ago
Mobiele versie afsluiten