Een geluk bij een ongeluk voor Robbert de Nijs. De marathonbiker van Flexwinkel heeft zoals eerder gedacht zijn elleboog niet gebroken, maar gescheurd. Dat bleek uit maandag uit een ‘second opinion’. 

De Nijs kwam in de voorbereiding op het NK strandrace op Ameland lullig ten val. Zijn elleboog leek te zijn gebroken, maar dat is dus niet het geval. “Het gewricht is nog helemaal intact”, zegt de inwoner van Warmenhuizen. “Dat brengt de hersteltijd terug tot ongeveer drie weken en maakt de kans op slepende problemen een stuk kleiner. Er volgt nog een onderzoek naar eventuele schadeaan pezen en spieren, dat kon nog niet door de zwelling. Zoals het er nu uit ziet kan ik waarschijnlijk volgende week alweer normale trainingen afwerken op de Tacx.”

“Dat brengt de hersteltijd terug tot ongeveer drie weken”