Van Zandbeek trotseert heftig weer in Knokke het beste (video)

Hij grapte naderhand dat zijn uitgekiende ‘burger-dieet’ hem uiteindelijk de winst opleverde. Na een loodzware en ijskoude Beachrace in het Belgische Knokke mocht Ronan van Zandbeek het hoogste treedje van het podium op.

Van Zandbeek (Invicta) reed al vroeg weg met Europees kampioen Jasper Ockeloen. Het tweetal bouwde een comfortabele voorsprong op, maar toen het weer omsloeg (ijskoude regen) ging Van Zandbeek er alleen vandoor. Ockeloen werd nog tweede, maar kreeg het richting de finish zo koud dat hij zelfs de podiumceremonie vanwege onderkoelingsverschijnselen moest laten schieten. De Belg Jelle Hanseeuw finishte als derde.

Pech voor Zonneveld
Nederlanders Bram Imming (vierde) en Sander Lormans (zesde) haalden ook de top tien. Thijs Zonneveld zag in zijn (voorlopig) laatste race als Nederland kampioen een goed resultaat in rook opgaan: hij viel uit met een gebroken remkabel.

Ook zege voor Rooijakkers
Of ze hetzelfde dieet volgt als Van Zandbeek is onduidelijk, feit is dat Van Zandbeeks vriendien Pauliena Rooijakkers de wedstrijd won bij de vrouwen. In een veld met slechts vijf deelnemers bleef ze Nina Kessler vier minuten voor.

[su_button url=”http://www.chronorace.be/Classements/Classement.aspx?eventId=1187889169869430&mode=large&IdClassement=14738″ target=”blank” background=”#ccd500″]Uitslagen Beachrace Knokke-Heist [/su_button]

 

Related posts

Lormans wint laatste strandrace van het seizoen

by Juul van Loon
8 jaar ago

Jansen solo naar de zege in Coast Race Middelkerke

by Juul van Loon
8 jaar ago

Opnieuw zeven manches in Lotto KNWU Strandracecompetitie

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten